Festivitatea dedicată Simonei a avut și câteva momente artistice. Soprana Irina Baianț a cântat melodia lui Whitney Houston – „One moment in time”, una dintre preferatele sportivei. Irina și-a făcut apariția într-o ținută spectaculoasă, de culoare albă, cu aplicații argintii, și a impresionat publicul de pe Arena Națională, fiind aplaudată la scenă deschisă de toată lumea.
Participarea mea la acest eveniment istoric m-a onorat și cu siguranță îmi va rămâne în suflet pentru tot restul vieții. Emoțiile pe care le-am trăit alături de Simona și bucuria vibrantă a tuturor admiratorilor sportivei care au venit într-un număr impresionant la Arena Națională au fost unice și speciale. Mă bucur nespus de mult că am avut ocazia să cânt melodia lui Whitney Houston, care este, de asemenea, una dintre melodiile preferate ale Simonei Halep, o melodie cu un mesaj puternic, demn de un învingător!
Irina Baianț, după momentul care a impresionant-o pe Halep
Irina Baianț cântă foarte des pe marile scene ale lumii și are sute de spectacole de operă, operetă și musical la activ. A concertat în 40 de orașe din toată lumea și peste 100 de spectacole! În 2015 a fost invitată la o petrecere organizată în cinstea președintelui rus, Vladimir Putin, unde a cântat și a stat la masă cu el și cu alte oficialități, primind și distincția de onoare din partea cabinetului președintelui.
Mai mult, frumoasa artistă va putea fi admirată și de publicul din România jucând într-o nouă reprezentație a musical-ului „My Fair Lady”, în fascinantul rol al Elizei Doolittle, ce va avea loc în data de 2 octombrie 2019, la Sala Palatului din București.
Considerat astăzi unul dintre cele mai longevive și de succes musicaluri din toate timpurile, „My Fair Lady” a avut premiera mondială pe Broadway, în 15 martie 1956 și pe West End (Londra) doi ani mai târziu, devenind o legendă în lumea spectacolelor muzicale. Spectacolul are în portofoliu 7 premii Tony (6 dintre ele pentru versiunea originală), printre care „Cel mai bun musical” și „Cea mai bună regie”, un Theatre World Award, 5 premii Olivier (pentru reluarea londoneză din 2001) și peste 2.700 de reprezentații în total pentru producția originală, un record absolut pentru acele vremuri.