„Fericirea poate fi simplă și poate fi construită chiar la noi în bucătărie. Cui nu i-ar plăcea o plăcintă cu telemea? Nu folosesc foarte multe ingrediente, e simplă și gustoasă”, spune celebrul bucătar, conform romaniatv.net.
Ingrediente necesare:
- 400 g telemea de vacă
- 150 g brânză de vaci
- 150 g smântână
- 4 ouă
- Foi de plăcintă
- Unt pentru uns foile
Mod de preparare:
- Prepararea umpluturii:
Amestecă telemeaua cu brânza de vaci, ouăle și smântâna. Dacă preferi un gust mai sărat, poți adăuga mai multă telemea. - Pregătirea foilor de plăcintă:
Foile se taie pe jumătate și se ung cu unt pentru un plus de savoare. După ce ai adăugat umplutura, împachetează-le sub formă de trigoane. - Truc pentru un aspect perfect:
Chef Bontea recomandă ungerea trigoanelor și pe exterior cu unt pentru a obține un aspect lucios și apetisant. - Coacerea:
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade, așază trigoanele pe o tavă și coace-le timp de 30 de minute, până capătă o culoare aurie.
Așadar, dacă vrei să-ți surprinzi familia sau să te răsfeți cu ceva delicios, încearcă această rețetă de plăcintă marca Sorin Bontea. Poftă bună!