„Fericirea poate fi simplă și poate fi construită chiar la noi în bucătărie. Cui nu i-ar plăcea o plăcintă cu telemea? Nu folosesc foarte multe ingrediente, e simplă și gustoasă”, spune celebrul bucătar, conform romaniatv.net.

Ingrediente necesare:

  • 400 g telemea de vacă
  • 150 g brânză de vaci
  • 150 g smântână
  • 4 ouă
  • Foi de plăcintă
  • Unt pentru uns foile

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

Mod de preparare:

  1. Prepararea umpluturii:
    Amestecă telemeaua cu brânza de vaci, ouăle și smântâna. Dacă preferi un gust mai sărat, poți adăuga mai multă telemea.
  2. Pregătirea foilor de plăcintă:
    Foile se taie pe jumătate și se ung cu unt pentru un plus de savoare. După ce ai adăugat umplutura, împachetează-le sub formă de trigoane.
  3. Truc pentru un aspect perfect:
    Chef Bontea recomandă ungerea trigoanelor și pe exterior cu unt pentru a obține un aspect lucios și apetisant.
  4. Coacerea:
    Preîncălzește cuptorul la 180 de grade, așază trigoanele pe o tavă și coace-le timp de 30 de minute, până capătă o culoare aurie.

Așadar, dacă vrei să-ți surprinzi familia sau să te răsfeți cu ceva delicios, încearcă această rețetă de plăcintă marca Sorin Bontea. Poftă bună!

 
 

Urmărește-ne pe Google News