UPDATE 22.10: Procurorii DIICOT au decis, miercuri, să îl cerceteze sub control judiciar pe soţul cântăreţei Andei Adam în dosarul privind falsificarea de carduri bancare emise în Australia, SUA şi Mexic, au declarat surse judiciare, pentru News.ro.
Soțul Andei Adam a primit o lovitură cruntă, miercuri dimineața din partea DIICOT. Sorin este cercetat și este nevoit să dea declarații în fața legii pentru falsificarea de carduri din străinătate.
Soțul Andei Adam acuzat că a falsificat carduri
Procurorii DIICOT au efectuat miercuri 8 percheziții pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces, fără drept, la un sistem informatic.
Faptele cercetate de procurori sunt din perioada 2009-2015. Procurorii au suspiciuni că, în perioada menționată, membrii grupului infracţional au falsificat carduri prin copierea datelor, cu ajutorul unor dispozitive artizanale tip ”skimmer”, de pe carduri bancare originale, ale căror emitenți legitimi sunt bănci sau alte instituții financiare din Australia, Statele Unite și Mexic, se arată în comunicatul DIICOT.
Ulterior, membrii grupului au folosit cardurile contrafăcute, retrăgând sau încercând să retragă diferite sume de bani de la mai multe bancomate din municipiul Constanța.
La percheziții au fost găsite şi ridicate echipamente I.T., medii de stocare, telefoane mobile și sume de bani. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 300.000 de lei.
La audieri vor fi aduse 8 persoane, inclusiv Sorin Andrei Nicolescu, soțul Andei Adam.
„NICOLESCU SORIN ANDREI – a fost emis mandat de aducere la sediul DIICOT ST Constana – cercetat pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică, prev. de art.24 alin.2 din Legea 365/2002, cu aplic.art.41 alin.2 din C.P. (1969) şi art.5 C.P., efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, prev. de art.27 alin.1 din Legea 365/2002, cu aplic. art.41 alin.2 din C.P. (1969) şi art.5 C.P. şi accesul, fără drept, la un sistem informatic, prev. de art.42 alin.1, 2, 3 din Legea 161/2003, cu aplic. art. 41 alin.2 din C.P. (1969) şi art.5 C.P., toate cu aplic.art.33 alin.1 lit.b din C.P. (1969), întrucât în perioada mai 2009 – iulie 2012, în mai multe rânduri, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, a deţinut mai multe carduri contrafăcute, ai căror emitenţi legitimi erau bănci sau alte instituţii financiare din Australia, S.U.A., Mexic, în scopul punerii în circulaţie, iar în aceeaşi perioadă a încercat să retragă şi a retras sume de bani de la un ATM situat in Mun.Constanţa, în cuantum de circa 48.170 lei, fără consimţământul titularilor legitimi ai cardurilor bancare, modalitatea prin care s-a accesat ilegal sistemul informatic mai sus menţionat, prin încălcarea măsurilor de securitate”, se arata în comunicatul DIICOT Constanta.
Soțul Andei Adam era vizat încă din 2012
Andrei Sorin era vizat de polițiști încă din 2012, povestea de atunci fiind una destul de interesantă, dacă ar fi să analizăm faptele așa cum au fost povestite la vremea respectivă de poliţistul care l-a prins în flagrant, insp. Constantin Popa, ofiţer specialist de Poliţie Urbană în cadrul Serviciului de Ordine Publică. În urmă cu patru ani, în seara zilei de 5 octombrie, poliţistul aflat în afara programului de lucru l-a văzut pe Sorin Andrei la ATM-ul de la inter secţia străzii Sucevei cu Adamclisi, din Constanţa.
“Am observat maşina tânărului parcată în faţa băncii şi, pentru că îmi era familiară figura sa, l-am urmărit. Am aşteptat să scoată banii din ATM. M-am îndreptat către el, l-am imobilizat şi am solicitat ajutorul colegilor din cadrul Secţiei 2 Poliţie Constanţa, care au ajuns în scurt timp la adresa respectivă. El a fost escortat la secţie pentru audieri”, spunea inspectorul.
A stat trei zile în arest
Poliţiştii aveau să constate la percheziţia corporală că Andrei Sorin avea asupra lui 1.200 de lei, 12 carduri albe (n.r. – carduri clonate), care aveau scrise pe ele coduri PIN, dar şi un telefon în care erau salvate doar cu iniţiale trei contacte, iar din spusele lui au dedus că el avea rolul de “săgeată” într-o reţea bine consolidată.
Pe numele lui Andrei Sorin a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de deţinere în vederea punerii în circulaţie sau punerea în circulaţie în orice mod a instrumentelor de plată electronică falsificate, retragere frauduloasă de numerar cu un instrument de plată electronic fără consimţământul titularului. I-a fost emis mandat de arestare, iar viitorul soţ al Andei Adam a fost încătuşat şi arestat pentru trei zile, până când Curtea de Apel i-a acceptat contestaţia. Dosarul stufos şi cu implicaţii ample care depăşesc graniţele ţării a fost apoi transferat la DIICOT.