Cabral, ca și mama lui, e vicecampion european la kickboxing
Poate cea mai “antrenată” vedetă este Cabral, care are în spate ani de pregătire şi multiple titluri de campion naţional la kick-boxing. De fapt, în 1994, în Germania a devenit vicecampion european. Cabral Ibaka s-a antrenat 17 ani în ring, iar puţină lume ştie că tatăl său vitreg, cel care l-a crescut, este Mircea Boldea, fost preşedinte al Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact și unul dintre cei mai respectabili formatori din artele marțiale românești. Cât despre mama sa, Argentina, exempul ei în sport i-a fost model. “Mama lui Cabral” a fost vicecampioantă europeană și mondială la kickboxing.
Florin Chilian, ciclist de «Zece», campion național
Cu mult înainte ca geniala melodie “Zece” să se nască, Florin Chilian a avut parte de lauri și succes pedalând. Puțini știu că Chilian este deținător al unui titlul de campion national la ciclism. Astăzi, cu ambii genunchi afectați și operați datorită pasiunii sale, solistul își aduce aminte cu plăcere de anii când concura pentru clubul Stirom București, pentru care a strâns multe medalii.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 1Vladimir Drăghia, fost component al Lotului Olimpic de Natație al României
Nu este chiar o întâmplare că Vladimir Drăghia a ajuns să câștige “Exatlon”. Fostul actor de telenovele are în spate o lungă carieră de sportiv profesionist.
Fost înotător de performanță, 12 ani în care s-a antrenat și a înotat zilnic circa 20 kilometri, pregătirea draconică i-a adus un titlul de campion național la juniori. Asta spune totul: Drăghia a fost component al Lotului Olimpic de Natație al României șapte ani.
Lidia Buble, campioană națională, gimanastă pregătită de Cătălina Ponor
Știți care e legătura dintre marea gimnastă Cătălina Ponor și Lidia Buble? Ei bine, campioană noastră olimpică la gimnastică i-a fost antrenoare vedetei pop, la Deva, locul unde s-au format marile glorii ale gimnasticii românești. Înainte de a fi regină în clasamente muzicale, Lidia a făcut 15 ani de sport de performanță, e campioană națională la gimnastică aerobică pe echipe și campioană națională la atletism-proba de cros.
Marele Dan Spătaru, fotbalist profesionist la Sportul Studențesc. Juca numai cu numărul 10
Dacă nu i-ar fi făcut probleme hernia de disc, n-am fi putut vorbi despre Dan Spătaru ca fiind unul dintre cei mai iubiți soliști de muzică ușoară din România. Rămas în istorie drept “Regele aplauzelor”, Dan Spătaru a fost profesor de educație fizică și sport și a fost jucător profesionist de fotbal. Dan Spătaru a jucat numai cu numărul 10 pe spate și a fost considerat o mare speranță a sportului-rege. A debutat la Cimentul Medgidia, cele mai multe goluri le-a dat la Sportul Studențesc și și-a încheiat cariera la Voința Buftea (1967-1970).
Emeric Imre s-a apucat de folk după ce a întrerupt fotbalul. A jucat la Universitatea Cluj
Catalogat drept unul dintre cei mai sensibili artiști ai folkului româneasc dintotdeauna, Emeric Imre este recunoscător publicului pentru că-i iubit, însă regretă și nefericitul accident pe terenul de fotbal ce i-a curmat cariera de jucător al echipei Universitatea Cluj sub culorile căruia s-a antrenat din copilărie. “Am jucat fotbal opt ani, de la echipa de pitici, juniori republicani până la echipa mare”, ne-a declarat fostul atacant extremă dreapta a muzicii.
Mihai Dedu, în cartea de Aur a Clubului Steaua. De 5 ori campion național la 400 m garduri
Unul dintre pionierii postului PRO TV, legătura prezentatorului Mihai Dedu cu sportul este una strânsă. Cu mult înainte de a fi prezentator al știrilor sportive, Dedu a fost de…5 ori campion national la atletism (400 metri garduri și 400 metri plat). Sportiv al cărui nume se află în Cartea de Aur a clubului Steaua, prezentatorul Știrilor PRO TV , Dedu, 52 ani, a alergat în toată cariera sa sportivă peste 10.000 de kilometri. Din păcate, visul său, de a participa la o Olimpiadă, nu s-a îndeplinit. Din cauza accidentărilor, a ratat și Olimpiada de la Seul (1988), și Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992). Și colegul său de la PRO TV Andi Moisescu a cochetat cu sportul de performanță, 7 ani de patinaj viteză.
Gheorghe Gheorghiu, campion la gimanstică (inele)
Ajuns la a doua tinereţe, Gheorghe Gheorghiu și-a păstrat agilitatea datorită anilor de gimnastică la aparate (inele), mai mult de zece ani, carieră sportivă continuată în școala militară, cu multe participări la competiții. Ani de sport greu, din cauza cerințelor de rezistență extremă a părții superioare a corpului, ce i-au lăsat o forță de care nu-i de glumit. “Firea sa de trubadur” i-a convins pe doi hoţi să-i intre în casă, în urmă cu ceva ani, dar pe care i-a bătut măr, antologică fiind replica unui infractor ce i-a amuzat chiar şi pe agenţii de pază veniţi în timp record: “La cât de bine cântaţi, n-am crezut că tot atât de bine bateţi!”
Adrian Enache și Andrei Ștefănescu au jucat fotbal înainte de Naționala Artiștilor
Vedetă a Antenei 1, Andrei Ștefănescu nu a ajuns întâmplator căpitanul Naționalei de Fotbal a Artiștilor. Andrei a jucat fotbal de mic, copilăria și-a petrecut-o pe terenul de fotbal, la echipa Șoimii București, apoi Rapid și Dinamo, în echipele de juniori. Și fostul căpitan al artiștilor cu poftă de fotbal Adrian Enache a fost jucător la Oțelul Galați, al cărui președinte de onoare a rămas. Ba chiar a compus și imnul echipei unde a fost legitimat, dar n-a prins nici o selecție într-un meci important.
Din familie de boxeri, Pepe a ales tot boxul
Sensibil în muzică, interpretând melodii despre iubiri și despărțiri, Pepe se poate exprima la o adică foarte bine și cu pumnul, pasiune ce i-a adus după o nefericită întâmplare o condamnare cu suspendare. Cu un tată boxer, fost campion naţional, un frate pugilist profesionist, Pepe a păstrat tradiţia familiei şi a dus o viaţă de sportiv activ. Nu avea zece ani când a pus mânuşile de box în mâini, iar Gianni, fratele său mai mare, l-a iniţiat în arta boxului, acasă fiindu-i antrenor până la 14 ani.
Mihaela Rădulescu, 13 ani de gimnastică ritmică
Dacă n-ar fi renunţat la gimnastica ritmică, probabil că și Mihaela Rădulescu ar fi ajuns o sportivă renumită. De la 5 până la 18 ani, vedeta a făcut gimnastică ritmică la Clubul Sportiv Şcolar din Piatra Neamţ, localitate de unde este originară. Din păcate, în urma participărilor sale la concursuri, nu s-a ales decât cu mențiuni. Activitatea sa sportivă s-a încheiat înaintea bacalaureatului
Roxana Ciuhulescu a fost în naționala de handbal tineret. Și Andreea Marin a jucat handbal
La peste 1,90 m înălțime, lesne se poate deduce că Roxana Ciuhulescu a trecut pe lângă sport. Fosta prezentatoare PRO Motor, Roxana a făcut parte din naționala de handbal tineret a României. Ca în cazul multor sportivi care au ales performanța, Roxana s-a retras după o ruptură de ligament și menisc. “Am fost operate și patru luni am făcut recuperare, însă degeaba. Am renunțat la șase ani de pregătire”, spune fostul pivot al naționalei mici, fosta jucătoare a echipei Antilopa București.
Recent, Andreea Marin (FOTO sus) le-a surprins pe jucătorele CSM București, fiind prezentă la un antrenament al acestora. Vizita sa nu a fost chiar întâmplătoare, handbalul de performanță fiind sportul pe care l-a practicat opt ani, în adolescență.