↑ Theatre Kodak găzduieşte anual gala decernării premiilor Oscar

Organizatorii şi sponsorii celei de-a 83-a ediţii a decernării premiilor Oscar nu au mai excelat la capitolul cadouri anul acesta. Dacă până în urmă cu doi ani “coşul” cu obiecte de lux era estimat chiar şi la 100.000 $, acum valoarea sa abia atinge 8.000 $. În plus, produsele sunt toate bio şi hand-made (făcute de mână).

Primesc şi vitamine, şi creme scumpe

Starurile care vor păşi pe covorul roşu diseară vor primi o sticlă cu o băutură japoneză, numită Kosanka, considerată o minune pentru păstrarea tinereţii şi vigorii trupului. O sticlă cu 250 ml de licoare antioxidantă costă 100 $.

În afară de Kosanka, vedetele vor mai primi o trusă de îndepărtare a tatuajelor (Wrecking Balm Tattoo Removal), suplimente alimentare şi creme Pinnaclife, apreciate la Hollywood şi scumpe pe măsură (între 100 şi 500 $). Nici bijuteriile nu vor lipsi. O creatoare din Canada, Haziza, va oferi fiecărei femei câte un colier hand-made unicat, cu pietre semipreţioase.

Statueta a fost făcută şi din ipsos

Statueta a fost decernată prima dată în 1928. Era făcută din cositor şi câţiva ani a fost placată cu aramă, apoi cu aur. În timpul celui de-al doilea război mondial, fiindcă tot metalul era folosit la fabricarea armelor, Oscarul a fost făcut din ipsos. Din 1983, statuetele sunt făcute de RS Owens, firmă fondată de Owen Siegel, fiul unui imigrant român în SUA. Tot de atunci s-a revenit la formula cositor + aur pentru realizarea lor.

HBO transmite gala în direct

HBO România va difuza la noapte, începând cu ora 3.00, gala de decernare a premiilor Oscar, de la Kodak Theatre din Los Angeles. Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate, în varianta originală, nedublat.

Iată nominalizările:

Cel Mai Bun Actor în Rol Principal:
Javier Bardem în “Biutiful”,
Colin Firth în “Discursul regelui”,
Jeff Bridges în “Adevăratul curaj”,
Jesse Eisenberg în “Reţeaua de Socializa-re”,
James Franco în “127 de ore”.

Cel Mai Bun Actor în Rol Secundar:
Christian Bale în “The Fighter”,
John Hawkes în “Winters Bone”,
Jeremy Renner în “Oraşul”,
Mark Ruffalo în “Copiii sunt bine-mersi”,
Geoffrey Rush în “Discursul regelui”.

Cea Mai Bună Actriţă în Rol Principal:
Annette Bening în “Copiii sunt bine-mersi”,
Nicole Kidman în “The Rabbit Hole”,
Jennifer Lawrence în “Winters Bone”,
Natalie Portman în “Lebăda neagră”,
Michelle Williams în “Blue Valentine”.

Cea Mai Bună Actriţă în Rol Secundar:
Amy Adams în “The Fighter”,
Helena Bonham Carter în “Discursul regelui”,
Melissa Leo în “The Fighter”,
Hailee Steinfeld în “Adevăratul curaj”,
Jacki Weaver în “Animal Kingdom”.

Cel Mai Bun Film:
“Lebăda neagră”,
“The Fighter”,
“Începutul”,
“Copiii sunt bine-mersi”,
“Discursul regelui”,
“127 de ore”,
“Reţeaua de socializare”,
“Toy Story 3”,
“Adevăratul curaj”,
“Winters Bone”.

Cel mai bun regizor:
Darren Aronofsky pentru “Lebăda neagră”,
Ethan Coen şi Joel Coen pentru “Adevăratul curaj”,
David Fincher pentru “Reţeaua de socializare”,
Tom Hooper pentru “Discursul regelui”,
David O. Russell pentru “The Fighter”.

Natalie Portman, favorită la premiu

Filmul “Discursul regelui” a primit cele mai multe nominalizări la Oscar, la 12 categorii. Natalie Portman, actriţa cu origini româneşti din “Lebăda neagră”, e favorită la trofeul pentru cea mai bună actriţă.

20 de nominalizări şi nu a câştigat niciodată

Americanul Kevin OConnell (foto) e cel mai ghinionist om din istoria premiilor Academiei de film. El a fost nominalizat de 20 de ori la Oscar şi nu a câştigat niciodată. Kevin, care e cel mai tare sunetist de la Hollywood, a avut 18 nominalizări într-un singur an, în 2006.

«The Hurt Locker – E chipa de foc», cele mai mici încasări

“The Hurt Locker – Echipa de foc” a stabilit recordul pentru producţia cu cele mai mici încasări care a luat vreodată Oscarul pentru cel mai bun film. Deşi a acumulat doar 21 de milioane de dolari din vânzarea biletelor, reprezentând doar 2% din încasările principalului său contracandidat, “Avatar”, “The Hurt Locker – Echipa de foc” a ieşit, anul trecut, marele câştigător al galei, obţinând 6 premii din cele 9 nominalizări.

Au luat Oscarul pentru acelaşi rol

Robert De Niro (foto stânga) şi Marlon Brando (foto jos) sunt singurii actori care au luat Oscarul pentru acelaşi personaj, unul la categoria “cel mai bun actor în rol secundar”, iar celălalt, pentru rolul principal. Personajul a fost Vito Corleone din “Naşul”. Brando l-a interpretat pe Corleone în filmul din 1972, iar De Niro, în partea a doua din “Naşul”, în 1974.

Ce nu ştiaţi despre Oscar…

Covorul roşu are 152 m lungime
Covorul roşu din faţa Kodak Theatre din Los Angeles, SUA, pe care păşesc mândre celebrităţile la festivitatea de decernare a premiilor Oscar, măsoară nici mai mult, nici mai puţin de 152 m lungime şi 10 m lăţime.

Sandra Bullock, cea mai bună şi cea mai slabă actriţă
Sandra Bullock a fost prima actriţă care a primit în acelaşi an atât Oscarul, cât şi Zmeura de Aur. Ea a câştigat anul trecut premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal, în “Povestea unui campion”, după ce, cu doar o zi înainte, luase “Zmeura” pentru rolul din “Totul despre Steve”.

Shirley Temple, cea mai tânără laureată
Cea mai tânără câştigătoare a unui Oscar a fost americanca Shirley Temple. La vârsta de 5 ani, în 1934, ea a luat un premiu onorific. Shirley a intrat în istoria cinematografiei ca fiind actriţa care a jucat cel mai bine rolurile de copii.

 
 

Urmărește-ne pe Google News