Filmarea show-ului a fost un coşmar pentru românii detaşaţi în Filipine, pentru că trebuiau să muncească pe o căldură înăbuşitoare, să meargă cu barca până li se acrea între bază şi cele două “triburi” şi, în timp ce erau cu ochii pe concurenţi, să găsească resurse pentru a fi atenţi, cumva, şi la fauna şi flora locală, care sunt periculoase. Iată câteva dintre păţaniile echipei şi ale concurenţilor, dar şi cum arată show-ul în cifre.
- Echipa de producţie a fost formată din 250 de persoane – români detaşaţi în Filipine. Ei au primit sprijinul echipei din Filipine (formată din filipinezi, danezi şi olandezi), care produce diverse ediţii ale formatului “Supravieţuitorul” de peste 6 ani.
- Echipa din Filipine le-a dezvăluit românilor mici secrete învăţate de la localnici, secrete care leau uşurat un pic viaţa acolo. Unul dintre ele este că pentru a rezista sub soarele puternic timp de mai multe ore, este indicat să uzi tricoul sau cămaşa înainte de a o îmbrăca. Un alt secret: dacă pe cer se adună nori în timpul probelor, localnicii încep să fluiere, fiindcă ei cred că astfel alungă norii şi ploaia. Pe români, fluieratul i-a ajutat, evident, să se prindă că s-ar putea să plouă.
- Pe parcursul celor două luni petrecute în Filipine, numai echipa de producţie din ţara noastră a băut 60.000 de litri de apă, adică 240 de litri de apă de persoană! Explicaţia rezidă în faptul că ritmul de deshidratare era foarte accelerat şi simţeau încontinuu nevoia să bea apă.
- Aceeaşi echipă românească a dat gata un total de 5.000 de litri de cafea. La cât s-a muncit, nu-i de mirare!
- Bărcile au reprezentat singurul mijloc de transport pentru membrii echipei de producţie. În fiecare zi se mergea de la bază la cele două insule (sau la una dintre ele) pe care aveau loc filmările (concurenţii au fost împărţiţi în două triburi, care au fost “cazate” pe Cu o desfăşurare de forţe asemănătoare show-ului “Sunt celebru, scoate-mă de aici”, în care PRO TV a investit câteva milioane de euro, “Supravieţuitorul” se anunţă show-ul toamnei. Pe micul ecran vom vedea tensiuni şi adrenalină, lupta celor 18 concurenţi pentru premiul de 100.000 de euro şi ce înseamnă supravieţuirea pe o insulă pustie. Ce nu vom vedea? Chinul echipei de producţie! două insule aflate la 30 km una de cealaltă). În cele două luni petrecute în Filipine, s-a adunat un total de 2.070 de drumuri cu barca făcute pentru prospecţii şi filmări, adică în jur de 35 de drumuri pe zi!
- Accidentările au fost la ordinea zilei, atât în tabăra echipei de producţie, cât şi în cea a concurenţilor, fie din pricina neatenţiei ori a grabei, fie din cauza faunei şi a florei locale, care sunt periculoase. Din fericire însă, a fost vorba de accidente minore: muşcături, înţepături, zgârieturi şi arsuri.
- Cei 18 concurenţi au fost filmaţi în total 2.500 de ore!
Prezentatorul, Dragoş Bucurenci, e bisexual şi abonat la cauze nobile
Dragoş Bucurenci nu e la prima apariţie pe micul ecran, doar la prima apariţie în calitate de prezentator: în primăvara anului 2010 a participat la “Dansez pentru tine”. N-a fost convins greu să intre în “ringul visurilor”, fiindcă dedică o mare parte din timpul său şi din energia sa cauzelor nobile. A lucrat pentru organizaţii ca Salvaţi Copiii, Salvaţi Delta sau MaiMultVerde, iar de anul trecut e consultant pentru Fundaţia Hope and Homes for Children.
A fost voluntar SMURD şi pompier voluntar, a plantat pomi şi flori, a înotat la Swimathlon (o platformă de strângere de fonduri pentru diverse cauze locale) şi a lucrat la renovarea unui izvor cu apă minerală din Homorod, Harghita.
Dragoş are un blog unde vorbeşte despre el şi lucrurile pe care le face. Acolo, în 2008, a publicat un articol în care şi-a declinat orientarea sexuală. “Bisex cu ochii deschişi” se numeşte textul în care prezentatorul “Supravieţuitorului” recunoaşte, pe alocuri într- un limbaj deloc pe placul pudibonzilor, că este bisexual. “Şi eu sunt bi, dacă tot veni vorba. (…) Orientarea mea sexuală nu e nici nouă, nici vremelnică. E sinonimă cu începutul vieţii mele sexuale şi probabil că-mi va mai fi proprie încă o bună bucată de vreme. Dar nu simt că mă defineşte într-o mai mare măsură decât o fac IQ-ul, emoţiile, comportamentul, hainele pe care le port, vocabularul sau opţiunile politice. (…) Cei mai mulţi dintre bisexualii pe care-i cunosc au o atitudine similară”.