Iată rețeta!

Ingrediente:

    • rasol alb de vită
    • ulei de măsline
    • sare
    • piper
    • rozmarin
    • unt
    • sos tomat
    • 2 morcovi
    • 4 ciuperci de pădure
    • 1 ceapă
    • 1 lingură dulceața de gutui.


„Tăiați vita în fâșii, tocați mărunt morcovii și ceapa și mărunțiți ciupercile. Ungeți bine carnea de vită cu ulei de măsline, condimentați-o cu sare, piper și rozmarin și lăsați-o la marinat. Pentru frăgezire, ar fi bine să stea la frigider închisă într-o pungă de plastic vreme de două ore. Apoi rumeniți vită într-o tigaie, folosind un cubuleț de unt și amestecând continuu. Nu lăsați carnea să se prăjească prea mult, savoarea se simte în momentul în care e făcută mediu.

Turnați în tigaie sosul tomat diluat cu puțină apa (eu am folosit bulion făcut în casă, dar puteți încerca și cu suc de roșii, fiindcă nu necesită diluare). Apoi adăugați morcovul tăiat mărunt. Separat, căliți ușor ceapă tocată și ciupercile și adăugați-le peste compoziția anterioară. Lăsați-le să fiarbă împreună la foc mediu circa 15 – 20 de minute, amestecând din când în când și completând cu apă, dacă este nevoie. La sfârșit, adăugați în sos o lingură rasă de dulceață de gutui și amestecați din nou. Rezultatul: spectaculos! Poftă bună!”, a scris Andreea pe blogul personal.

 
 

Urmărește-ne pe Google News