• Mircea Diaconu: „Suntem într-o situație îngrijorătoare. Dar să nu credeți că doar în filme se întâmplă asta. De ce credeți că eu nu mai fac teatru, de exemplu? Pentru că acolo este și mai rău!”
  • Gelu Duminică: „Vulgaritate există inclusiv în filmele hollywoodiene. Haideți să nu ne mai dăm ochii peste cap la un film, pentru că asta vedem zilnic în societate. Așa și cu filmul ăsta. Dacă nu-ți place, te ridici și pleci din sală”. 

La începutul anului, Netflix România a inclus în lista de filme disponibile pe platforma online și producția românească „Teambuilding”. 

Vorbim despre filmul românesc cu cele mai mari încasări din toate timpurile! În cele 13 săptămâni de rulare în cinematografele din întreaga țară, filmul a avut aproape un milion de spectatori și încasări de peste 4,6 milioane de euro. Investiția fiind de doar 800.000 de euro.

Filmul este destinat categoriei +16 ani pe Netflix și este „o poveste fictivă inspirată din 100 de povești reale”. Mai exact, despre cum arată viața într-o corporație, atunci când angajații pleacă într-un teambuilding. 

Avalanșă de înjurături și cuvinte vulgare

Cele 91 de minute ale producției în care joacă Șerban Pavlu, Matei Dima, Anca Dinicu, Cosmin Nedelcu sau Ionuț Rusu conțin, pe lângă momentele amuzante, zeci de înjurături și cuvinte vulgare.

Prima zi din viața noului Parlament. Șoșoacă l-a flancat pe Ciucă, Becali a smuls microfonul unui jurnalist, iar liberalii se zbat între Crin și Nicușor
Recomandări
Prima zi din viața noului Parlament. Șoșoacă l-a flancat pe Ciucă, Becali a smuls microfonul unui jurnalist, iar liberalii se zbat între Crin și Nicușor

În film se folosește de aproape 20 de ori cuvântul „p**ă”, de 14 ori cuvântul „c***e”, nu lipsesc  „c***t”, „m**e”, „p***ă”, „f***t”, dar și „handicapaților”, „zdreanță” sau „vagaboandă”.

În multe comentarii online sunt criticate expresii de genul: „Vreau să mă bați la fund în timp ce te scuip pe spate”, „bagi capul între picioare și faci alfabetul” sau „să-mi dați m**e când mă uit la dumneavoastră”. 

„Cel mai prost film ever!” vs „Super film! Îl recomand”

Pe pagina de Facebook a filmului, părerile despre producția regizată de Matei Dima, Cosmin Nedelcu și Alex Coteț sunt împărțite. 

Comentariile negative? „Cel mai prost film ever!”, „Umor pentru IQ foarte scăzut”, „Un soi de stand-up comedy cu multe înjurături” sau „Mizerie de film”. Părerile negative continuă și pe portalul Cinemagia: „Un film excelent pentru cocalari, pițipoance și semianalfabeți”, „Regret că mi-am pierdut două ore din viață pe așa o mizerie”. 

Iar cele pozitive sunt de genul: „Super film! Îl recomand”, „Am râs de mă dor fălcile”, „Un film românesc genial”, „N-am mai văzut de mult o comedie românească la care să râd încontinuu”, „Un film foarte bine realizat și cu glume românești la care chiar râzi” sau „O comedie românească de excepție! Bravos”. 

Întrebarea pe care Vladimir Putin nu se aștepta să o audă chiar la Moscova și la care a început să răspundă tușind | VIDEO
Recomandări
Întrebarea pe care Vladimir Putin nu se aștepta să o audă chiar la Moscova și la care a început să răspundă tușind | VIDEO

Mircea Diaconu: „De ce credeți că nu mai fac teatru? Acolo e și mai rău!”

Într-un interviu pentru Libertatea, Mircea Diaconu, fost director al Teatrului „Nottara” din București, critică dur filmul.

Libertatea: Domnule Diaconu, voiam să vorbim despre actualele filme românești.
Mircea Diaconu: Aoleu…

– Cam de aici putem începe discuția. De ce credeți că există atâta vulgaritate în filmele de acum?
– Păi, dumneavoastră nu mergeți pe stradă? Nu vedeți în ce hal a ajuns societatea românească? Nu vedeți că asta se cere, că asta se vrea, că la asta se râde? Ne merităm soarta, din păcate!

– „Teambuilding”, apărut de curând și pe Netflix, este ultimul exemplu de film cu multe expresii vulgare, care are însă un public consistent ce leșină de râs.
– Este absolut oribil ce trăim! Dacă vrem să avem succes sau, mai bine zis, dacă vor să aibă succes, asta e obligatoriu să se întâmple. Cuvinte vulgare, înjurături… Fără vulgaritate nu se poate. Am ajuns să facem succes doar cu agresivitate, cu vulgaritate. Asta e, din păcate.

– Se spune că „Teambuilding” este cel mai profitabil film românesc.
– Vă dați seama unde s-a ajuns?! Dar asta e societatea, nația noastră. Ne place să înjurăm, să fim agresivi, să facem scandal. Inclusiv în clasa politică românească, unde scandalagiii sunt cei mai apreciați de către public.

LIVETEXT Zeci de răniți și posibil morți în Germania, după ce o mașină a intrat într-un grup de oameni la un târg de Crăciun. Autoritățile suspectează un atentat terorist I VIDEO
Recomandări
LIVETEXT Zeci de răniți și posibil morți în Germania, după ce o mașină a intrat într-un grup de oameni la un târg de Crăciun. Autoritățile suspectează un atentat terorist I VIDEO

– Ați jucat în atâtea filme…
– Care încă se dau la televizor aproape săptămânal. Și nu doar cele în care am jucat eu. Acolo era film, domne, nu vulgaritate excesivă. În ziua de azi n-ai cum să te uiți la așa ceva și să te facă să râzi. Bine, suntem în minoritate.

Suntem într-o situație îngrijorătoare. Dar să nu credeți că doar în filme se întâmplă asta. De ce credeți că eu nu mai fac teatru, de exemplu? Pentru că acolo este și mai rău! Nu o să vă vină să credeți, dar asta este. Pe vremea mea se spunea că teatrul este un loc de cultură, pentru elevați. Acum este ceva oribil, nici nu vă imaginați în ce hal s-a ajuns.

– Credeți că publicul se poate schimba în vreun fel în următorii ani?
– Păi, cum să-i schimbăm când bubuie manelele? Este îngrijorător că manelele au ajuns să domine, când încă mai avem muzica lăutărească! Uitați-vă cine face muzica lăutărească la noi în țară și ce rafinament are. Noi ascultăm manele și o facem și prin străinătate. Doar așa știe publicul de România, prin manele și vulgaritate.

Gelu Duminică: „Haideți să nu ne mai dăm ochii peste cap”

Sociologul Gelu Duminică spune că a văzut „Teambuilding” și că n-a fost deranjat de limbajul folosit în film. 

„Vulgaritatea există inclusiv în filmele hollywoodiene. Haideți să nu ne mai dăm ochii peste cap la un film, pentru că asta vedem zilnic în societate. Nu cred că e atât de multă vulgaritate în acest film. Să nu uităm că toți ne-am dus în anii ’90 la cinema să vedem sânii Ancăi Țurcașiu sau Oanei Sârbu”, arată sociologul.

Dacă îți place, te duci, dacă nu-ți place, nu te duci. Așa și cu filmul ăsta. Dacă nu-ți place, te ridici și pleci din sală. Timpul va decide dacă astfel de filme vor rezista sau nu.

Gelu Duminică, sociolog:

„Poate că sunt și lucruri deranjante în film, că moldovencele sunt femei ușoare sau că oltenii sunt bețivi. Dar comedia are și latura asta. Nu trebuie să te lezeze. Vorbim în general de o caricaturizare a vieții de corporație”, a  punctat Gelu Duminică pentru Libertatea.

A fost scandal și înainte de lansare

În septembrie 2022, înainte de primele proiecții ale filmului „Teambuilding” în cinematografe, au existat mai multe trailere de promovare. Unul dintre ele a produs un scandal în mediul online și i-a făcut pe producătorii filmului să scoată acea bucată înainte de lansarea oficială. 

Dialogul dintre personajul interpretat de Matei Dima și ceilalți actori tratează ideea de „politically correctness”, încercând să explice oamenilor din jurul său cum se poate înjura într-un alt limbaj în cadrul unei corporații. La finalul dialogului din film există o scenă insultătoare pentru Rapid și fanii echipei din Giulești.

Care e faza asta cu politically correctness?
– Băi, e o artă! Arta de a jigni pe cineva într-un mod diplomat ca să nu se prindă.

– De exemplu, cum îi zici cuiva „Taci, dracului, că ești prost!”?
– Păi, îi spui „Apreciez feedback-ul tău și o să îl iau în considerare”.

– Și dacă zici „Mă doare în c*r”?
– Trimite-mi pe mail.

– Auzi, dar m**e cum se zice în corporateza asta?
– Kind reminder.

Apoi, există cadrul în care actorii cântă în microbuz: „Ne p***m pe ei la infinit, kind reminder lu Rapid”.

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (10)

Rivi   •   06.01.2023, 13:58

De când sunt vizionările in România, un barometru al calității unui produs cinematografic ? Ar însemna ca tot ce este in trending pe YouTube-ul românesc, să fie extraordinar și nemaipomenit... Jena asta de film trebuia să se numească TEAMPIERDUT.

andrei.v.c   •   06.01.2023, 12:58

E răspunsul oamenilor la filmele românești în care veI cum creste iarba in timp real. Genul de filme pseudo intelectuale la care toți se bat pe umăr in cerc sa vai de deștepți suntem că mergem sa vedem filme intelectuale. Peste tot filmele pentru mulțime sunt cele care fac cei mai mulți bani. Avântat sau endgame nu sunt filme filosofice și au făcut 6 miliarde împreună. Sa spui ce spune actorul ăla e socant, și generația lui era din punctul de vedere al generației anterioare nesimțită așa cum și el acuză generațiile de azi de nesimteala.

mihacarm   •   06.01.2023, 12:48

M-am uitat la film dorind să îmi placă. A fost ca o prăjitură pe care o mănânci cu pofta și apoi constați că ți-e rău că ai mâncat prea mult. Limbajul și insinuările au fost prea mult pentru gustul meu. Cei care au ras de nu au mai putut și îl consideră un film ok probabil că înjură in loc de buna ziua.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Încă un DIVORȚ în showbizul românesc! Și-au spus ADIO după 10 ani de mariaj! 'S-a încheiat într-un mod civilizat, nu e cu scandal'
Unica.ro
Încă un DIVORȚ în showbizul românesc! Și-au spus ADIO după 10 ani de mariaj! 'S-a încheiat într-un mod civilizat, nu e cu scandal'
Cum arăta Corina Caciuc în urmă cu câțiva ani, înainte de operațiile estetice...Pare altă femeie, dar și atunci era atrăgătoare
Viva.ro
Cum arăta Corina Caciuc în urmă cu câțiva ani, înainte de operațiile estetice...Pare altă femeie, dar și atunci era atrăgătoare
În sfârșit, Adrian Cioroianu a vorbit despre divorțul de Daniela Nane: "Am cunoscut-o într-un studio de televiziune". Ce spune despre pozele cu fosta soție și iubitul tinerel
Libertateapentrufemei.ro
În sfârșit, Adrian Cioroianu a vorbit despre divorțul de Daniela Nane: "Am cunoscut-o într-un studio de televiziune". Ce spune despre pozele cu fosta soție și iubitul tinerel
Finala Vocea României 2024, live video online, Pro TV. Mihai Rait, Dorel din Las Fierbinți, printre invitații speciali
FANATIK.RO
Finala Vocea României 2024, live video online, Pro TV. Mihai Rait, Dorel din Las Fierbinți, printre invitații speciali
Ce decizie au luat Anca Țurcașiu și iubitul ei, Călin Șerban, pentru începutul lui 2025. Confesiunea făcută de artistă: „De pe 2 ianuarie…”
Elle.ro
Ce decizie au luat Anca Țurcașiu și iubitul ei, Călin Șerban, pentru începutul lui 2025. Confesiunea făcută de artistă: „De pe 2 ianuarie…”
S-a aflat! De ce a jignit-o Makaveli, tiktokerul care l-a susţinut pe Călin Georgescu în campanie, pe soția lui Mihai Gâdea. 'E personal'. Ce detalii au ieșit acum la iveală
Unica.ro
S-a aflat! De ce a jignit-o Makaveli, tiktokerul care l-a susţinut pe Călin Georgescu în campanie, pe soția lui Mihai Gâdea. 'E personal'. Ce detalii au ieșit acum la iveală
Tobă, lebăr, caltaboş şi cârnaţi din piaţă, duşi la analize la laborator. Concluzia după o săptămână este şocantă
Observatornews.ro
Tobă, lebăr, caltaboş şi cârnaţi din piaţă, duşi la analize la laborator. Concluzia după o săptămână este şocantă
Horoscop 21 decembrie 2024. Săgetătorii trec la preocupări mai serioase, selectează cu mai multă atenție ceea ce fac și spun
HOROSCOP
Horoscop 21 decembrie 2024. Săgetătorii trec la preocupări mai serioase, selectează cu mai multă atenție ceea ce fac și spun

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI