În 2010, tenorul Bogdan Mihai pleca de la Opera Națională din București, în urma unei decizii interne despre care spune că i-a lăsat un gust amar. Avea să fie însă cel mai bun lucru care i s-a întâmplat. Din acel moment, a primit propuneri și joburi care i-au creionat o carieră și un CV impresionante, iar azi, la 35 de ani, se poate lăuda că a ajuns pe una dintre cele mai importante scene ale lumii: Teatrul Bolshoi.

„Aria finală din «Bărbierul din Sevilla» va fi cântată de mine

La Moscova, Bogdan Mihai se pregătește  pentru o premieră importantă.

„Pe 3 noiembrie va avea loc un eveniment istoric pentru Teatrul Bolshoi, și anume aria finală din «Bărbierul din Sevilla», care va fi cântată de mine. Această arie se va face auzită pentru prima dată în istoria de 162 ani a acestui prestigios teatru. Sunt foarte fericit”, ne-a dezvăluit artistul, care repetă 10 ore pe zi pentru spectacol.

„De multe ori, aria finală este ocolită de interpreți, deoarece este de o dificultate extremă”, a completat artistul.

La nivel mondial, doar trei tenori sunt capabili să abordeze dificila arie a contelui Almaviva, „Cessa di piu resistere”, din opera lui Gioachino Rossini, iar românul e unul dintre ei.

„Este prima mea apariție pe scena acestui prestigios teatru și prezint publicului rus o operă pe care am avut bucuria să o interpretez de peste 257 de ori în toata lumea, «Il Barbiere di Siviglia» de Rossini, rolul contelui Almaviva. Este cu adevărat un contract important, ce reprezintă o mare satisfacție personală și profesională. Am avut șansa să lucrez această arie cu maestra mea din Italia, legendara soprană Mirella Freni, căreia îi mulțumesc din toată inima pentru tot ce mi-a dăruit din punct de vedere tehnic și uman. Atât premiera, cât și spectacolele ce vor urma vor fi dirijate de maestrul Pier Giorgio Morandi, elev al regretatului geniu Leonard Bernstein”, ne-a mai spus tenorul.

A cântat pentru Angela Merkel

După încheierea contractului cu Opera din București, Bogdan Mihai a cântat la Stuttgart Staatsoper, la Dresden Semperoper, Deutsche Oper Berlin, Teatro Verdi Trieste, Opera din Montreal și Suntory Hall din Tokyo, la Opera din Zurich, la Theatre de Chatelet și Theatre des Champs Elysees din Paris, la Grand Teatre del Liceu din Barcelona, Opera de Oviedo în Asturias și la Filarmonica din Berlin ori Grand Theatre de Geneva.

La Suntory Hall din Tokyo a fost invitatul Angelei Gheorghiu, iar la Opera din Stuttgart a fost aplaudat de un spectator de vază: cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Tenorul e mai tot timpul pe drumuri, prin lume, purtat de contracte încheiate cu diverse instituții culturale, și recunoaște că-l încearcă adeseori dorul de casă. Nu poate veni des în România, așa că apelează la tehnologie ca să-și ostoiască dorul.

„Slavă Domnului cu tehnologia, un apel video face minuni! Nu există zi de la Dumnezeu să nu îmi aud familia sau pe cei apropiați”.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6


CITEȘTE ȘI: Creștinii de la Proconsul, tentați de „ochiul dracului”. Au fentat balul copiilor cu autism pentru un concert plătit

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News