„Black Panther: Wakanda Forever / Pantera Neagră: Wakanda pentru totdeauna” este o poveste emoționantă puternică despre pierdere, durere și răzbunare și oferă spectatorilor o experiență unică. Cinefilii sunt așteptați în cinematografe din 11 noiembrie, filmul fiind distribuit de Forum Film în formatele 2D, 3D, IMAX 3D, 3D Dolby Atmos, , 4DX, 3D dublat HU.
În pelicula „Black Panther: Wakanda Forever”, regina Ramonda, Shuri, MBaku, Okoye și Dora Milaje luptă să-și protejeze națiunea de forțe exterioare, după moartea regelui TChalla.
Potrivit regizorului Ryan Coogler, prințesa Shuri se luptă să salveze Wakanda. „Ramonda își dă seama că a trecut un an de la moartea lui TChalla și Shuri nu se reface – nu ia măsuri pentru a merge mai departe într-un mod sănătos. Ele merg într-un loc liniștit – se îndepărtează de oraș, de tehnologie – pentru a îndeplini un ritual de doliu. Chiar atunci apare Namor”, spune Coogler.
„În povestea noastră, el reprezintă Talokan, o civilizație subacvatică ascunsă care este versiunea noastră reimaginată a Atlantidei din benzile desenate. Apariția lui acolo arată că Wakanda nu este atât de sigur pe cât credeau, iar el are o propunere pentru Ramonda și Shuri”.
Oamenii din Wakanda nu știau de existența lui Namor, astfel că a făcut ca lupta să fie una foarte grea. „Noțiunea unei societăți care a fost forțată să se ascundă din cauza evenimentelor din lumea exterioară este foarte relevantă pentru lumea «Black Panther» din universul cinematografic Marvel. Ryan [Coogler] este un regizor foarte priceput în a pune aceste lucruri împreună. Preocupările lui Namor rezonează cu Ramonda și Shuri – națiunile lor au câteva lucruri în comun. Dar ele s-ar putea să nu fie de acord cu soluția lui. (…) Ramonda este un personaj atât de important. Iată o mamă care și-a pierdut soțul și apoi fiul. Ea a condus Wakanda în absența regelui. Este o dihotomie interesantă să le vezi pe aceste două femei ca lideri, ca regină și prințesă, ca mamă și fiică”, spune producătorul Nate Moore.
„Am fost foarte încântați să explorăm relația dintre Ramonda și Shuri. Primul film are o dinamică tată-fiu. Acest film are maternitatea ca leitmotiv. Adesea, mamele trebuie să continue să fie mame chiar dacă trec prin situații dificile”, a declarat regizorul, potrivit PRO TV.
Chadwick Boseman s-a stins din viață în anul 2020, la vârsta de 42 de ani. Actorul suferea de cancer la colon și se lupta cu boala din anul 2016. Acesta nu a vorbit niciodată public despre diagnosticul său.
„Decesul lui Chad i-a afectat pe cineaști și pe actori într-un mod profund. Chad a fost partenerul nostru artistic în acest proiect, în franciză și în poveste. Îmi e dor să petrec timp cu el, doar noi doi, vorbind despre unde să ajungă personajul, încotro să o ia povestea; mereu a admirat celelalte personaje și actorii care le-au dat viață”, spune Coogler.
Moore adaugă: „Nu credeam că Chad și-ar fi dorit ca lumea Wakanda – și efectul pe care l-a avut filmul asupra copiilor – să dispară. Din punct de vedere emoțional, mi s-a părut că a renunța cu totul ar fi fost lucrul mai ușor de făcut, dar nu ar fi fost și cel mai potrivit. Cred că avem datoria să continuăm, ducând mai departea moștenirea lui”.
Costumul actorului a fost expus într-un muzeu din Washington
Costumul purtat de Chadwick Boseman în „Black Panther” va fi expus la Muzeul naţional de istorie şi cultură afro-americană din Washington. Se pare că, costumul va face parte din următoarea expoziţie, „Afrofuturisme: A History of Black Futures”, care va fi deschisă la 24 martie 2023.
On March 24, 2023, our museum will debut a major, thought-provoking exhibition, "Afrofuturism: A History of Black Futures."
One of the highlights of this new exhibition will be the #BlackPanther hero costume worn by the late Chadwick Boseman, pictured here. #NMAAHCFutures pic.twitter.com/F3egfe3kGw
— Smithsonian NMAAHC (@NMAAHC) November 9, 2022
„Black Panther este primul super-erou de origine africană care apare în cărţile de benzi desenate americane de masă, iar filmul este prima producţie cinematografică importantă bazată pe un astfel de personaj”, explică muzeul pe site-ul său, relatează news.ro.