Odată cu acest nou material discografic, Dave Gahan, Martin Gore și Andrew Fletcher se reinventează și fac apel la spiritul de revoltă, iar acești regi „new wave” ilustrează o recuperare a vitalității în registrul electro-rock al trupei, relatează Agerpres.

‘Spirit este noul lor album prin care cei trei nu mai au nimic de dovedit, dar impresionează prin piese precum ‘Cover Me sau ‘The Worst Crime și dovedește o coerență atât în privința liniei sonore cât și a textelor.

Pionieri ai pop-sinteticului, de la începutul anilor 1980, ei au făcut să evolueze acest gen până la reintroducerea prin forță a riffurilor de chitară de la începutul anilor 1990, cu cel mai bun album al lor ‘Violator și cel următor ‘Songs of Faith and Devotion.

Întrebându-se unde sunt ‘spiritualitatea și ‘revoluția, în cântece precum ‘Going Backwards și ‘Wheres the Revolution, Depeche Mode fac trimitere la temele lor clasice pe care le-a neglijat în ultimul timp. Și deși conținutul nu este obligatoriu politic piese ca ‘Poorman fac trimitere la pozițiile anticapitaliste din ‘Construction Time Again de la începutul anilor ‘80.

De la ‘Music for the Masses, lansat în 1987, care le-a permis să ajungă în topul SUA – un obiectiv urmărit de multe trupe de la britanicii Beatles la U2 – trupa Depeche Mode a început să se adreseze unui public tot mai numeros.

Trupa Depeche Mode lansează albumul „Spirit”. Urmează turneul de promovare, Global Spirit Tour, cu un concert și în România

Obiceiul britanicilor de a se adresa unui public tot mai numeros se menține și acum, prin lansarea turneului Global Spirit Tour, în data de 5 mai, la Stockholm (Suedia), și care va trece prin orașe precum Anvers (Belgia) la 9 mai, în Franța, la Nisa – 12 mai și Lille – 29 mai, apoi la Zurich (Elveția) – 18 iunie și din nou Franța, la Paris, pe Stade de France, în data de 1 iulie.

Trupa Depeche Mode revine și în România pentru a susține un concert la Cluj, pe Cluj Arena, la 23 iulie 2017.

 
 

Urmărește-ne pe Google News