Prezent în emisiunea „În fața ta”, el a precizat că nu regretă nimic, dar este de părere că se putea lucra mai mult la capitolul execuție.

Reacția sa vine după ce acel moment muzical a declanşat o mulțime de reacţii, mai ales pe reţelele de socializare. Mulți artiști au comentat pro și contra respectivul act artistic.

„În clipa în care am gândit acest moment, mi-am imaginat că va fi o bombă, dar nu mi-am imaginat că va urma aşa o avalanșă. Sigur, iau și partea bună, am citit părerile multora care spuneau: vreau să vad filmul ăla cu manele, unii mă întrebau unde să-l vadă pe net. Tot acest scandal generat a dus la curiozitatea unora de a vedea un film și ăsta mi se pare un lucru bun”, a spus Tudor Giurgiu la Digi 24.

Referitor la momentul în care mai mulți actori, scandalizați, au părăsit sala, în momentul în care trupa Kana Lambe a început să cînte, Tudor Giurgiu a afirmat că este dreptul fiecăruia de a se manifesta.

„Am simțit, într-adevăr, o stinghereală în sală la anumiți oameni, alții aplaudau, râdeau, se și mișcau, în fața mea era echipa filmului Moromeții, oamenii se uitau tablou, unii poate mai surprinși decât alții. Am citit apoi că unii au ieșit, aceiași care înainte – și erau foarte revoltați – aceiași care poate luaseră înainte și statuete și dănțuiau prin culise. În fine, ce să spun, e dreptul fiecăruia de a se manifesta.

Regizorul crede că momentul „manele la Gopo” a fost o alegere inspirată, dar că se mai putea lucra un pic la capitolul execuție.

„Cred că a fost o alegere inspirată. Ce nu a fost bine, cred, a fost execuția. […] Ar fi putut fi mai bună, dar oportunitatea acestei idei despre care am văzut că se tot discută, s-a divizat lumea înfiorător de tare, nu poate fi pusă sub… mă irită foarte tare când văd aceste păreri radicale, că nu aveau ce căuta acești oameni la Teatrul Național (Teatrul Național București, locul desfășurării Galeo Gopo 2019-n.r.)”, a adăugat Tudor Giurgiu.

„De ce trăim cu impresia că asta este o subcultură și că Gala Gopo este un eveniment al elitelor?”

Tudor Giurgiu este de părere că nu trebuie să trăim cu anumite convingeri dinainte stabilite.

„De ce trăim cu impresia că asta este o subcultură și de ce trăim cu impresia că Gala Gopo este un eveniment al elitelor, doar pentru că unii se îmbracă mai bine și vin în rochii? De ce nu interzicem, în cazul ăsta, filmul ‘Soldații, care vorbește despre o relație homosexuală între un cercetător care face un doctorat în manele și un rom în Ferentari. De ce nu l-am interzice și pe el, este un scenariu care a trecut de un concurs de scenarii la CNC (Centrul Național al Cinematografiei-n.r.), mă irită această radicalizare”, a mai precizat regizorul, în cadrul aceluiași interviu.

Însuși Tudor Giurgiu a primit mesaje pe rețelele de socializare, „cu foarte multe prejudecăți”, în urma acestui moment de la Gala Gopo 2019, iar pentru ediția de anul viitor se gândește să schimbe radical momentul muzical, pentru a vedea dacă reacțiile oamenilor vor fi diferite.

„Mi se pare că unii judecă în mod foarte… cu foarte multe prejudecăți. Am primit și eu multe mesaje și comentarii pe Facebook […] Este o problemă care ține și de rasism și de faptul că foarte mulți români nu vor să vadă romi sau țigani pe scenă. Ideea în sine, nu vor să vadă. Vorbeam cu colegii mei, probabil la anul dacă vom deschide cu o orchestra simfonică, de tineret și cu 10 minute extrase dintr-o simfonie va fi pe placul… nu vrem să fie un eveniment pe planul elitelor, filmul este un eveniment popular”, a mai spus Tudor Giurgiu.

Și Dan Bursuc, managerul trupei Kana Jambe, a reacționat în scandalul manelelor de la Premiile Gopo: „Muzica nu are culoare. A fost o onoare pentru noi să participăm!“

Află povestea lui Digudai, fața necunoscută a premiilor Gopo: „Câștig eu în fața lui Horațiu Mălăele? Ăla e actor de 70 de ani. N-am eu nici școală, nici vacanță cât are ăla”


Citește și…


 

La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News