11 bucătari, 30 de asistenţi de bucătar, 250 de angajaţi în bucătărie şi 600 de chelneri s-au alăturat bucătarului-şef de origine austriacă Wolfgang Puck, care de 17 ani serveşte vedetele după cea mai importantă seară de la Hollywood, pentru a pregăti meniurile speciale cu care vor fi primite starurile din Cetatea Filmului.
Bucătarul-şef Wolfgang Puck dedică meniul de la Balul Guvernatorilor actorilor sau filmelor principale.
Astfel, Colin Firth, care a fost nominalizat la categoria „cel mai bun actor”, pentru rolul din „Discursul regelui”, va fi răsfăţat cu un sole la grătar cu o garnitură de fenicul, măsline, fasole verde, roşii, lămâie, oţet de Jerez şi ulei de măsline, iar actriţa Natalie Portman, care este nominalizatăla categoria „cea mai bună actriţă”, pentru rolul din „Black Swan”, va mânca un risotto cu legume, sos de şofran, vin alb şi pătrunjel, creat special pentru ea.
Wolfgang Puck susţine că s-au cheltuit 25.000 de dolari pentru 11 kilograme de trufe şi mii de dolari pentru a importa jambon crud din Spania, iar costul unei cine este de 750 de dolari de persoană. Totodată, din meniu nu vor lipsi statuetele Oscar din ciocolată şi tartinele cu caviar sau somon afumat – tot în forma celebrelor trofee.
Gala Premiilor Oscar are loc duminică seară în Beverly Hills.