Cristi Șerb a demonstrat că e cel mai bun concurent al primului sezon „Chefi la cuțite”, difuzat în 2016, și, sub îndrumarea lui chef Sorin Bontea, a reușit să câștige marele premiu în valoare de 30.000 de euro. De atunci, bucătarul a avut mai multe colaborări, însă acum a ajuns în bucătăria unui hotel de cinci stele din București.
Toamna aceasta, The Marmorosch Bucharest invită oaspeții să se bucure de un nou meniu creat de Cristian Șerb, Executive Chef al hotelului. Cu un accent puternic pe sustenabilitate și utilizarea ingredientelor proaspete și locale, meniul de toamnă celebrează cele mai bune produse românești și arome tradiționale, completate de influențe contemporane europene. Preparatele pun în valoare legumele de sezon, carnea locală și arome specifice toamnei, precum dovleacul și caramelul, multe dintre ingrediente fiind atent selecționate de la ferme din apropierea Bucureștiului.
Cristi Șerb: „Direcția noastră este clară și sustenabilitatea este esențială”
„Toamna este o perioadă importantă pentru noi, ca hotelieri, un moment în care oaspeții așteaptă noi propuneri interesante. Odată cu introducerea acestui meniu și pregătirile pentru sezonul festiv de iarnă, ne propunem să ne surprindem din nou vizitatorii. Suntem încântați să prezentăm talentul culinar al Chef-ului Cristian Șerb, un talent autohton, care aduce o perspectivă proaspătă în bucătăria noastră”, a declarat Ausra Lucinskaite, director general, The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection.
„Direcția noastră este clară și sustenabilitatea este esențială în ecosistemul nostru, pentru că suntem mari susținători ai colaborării cu furnizorii locali și încercăm să ne aprovizionăm cât mai mult cu ingrediente locale, de la legume rădăcinoase la carne. Fiecare preparat este o ocazie de a susține producătorii români și de a oferi oaspeților noștri o experiență memorabilă”, a declarat Cristian Șerb, Executive Chef Marmorosch Bucharest, Autograph Collection Hotel.
„Chef Sorin Bontea este un profesionist care m-a învățat multe”
Cristi Șerb mărturisea că faptul că a câștigat „Chefi la cuțite” l-a ambiționat foarte mult în a-și urma marea pasiune. „Pe parcursul emisiunii simt că am evoluat foarte mult. Am avut ca inspirație stilul chefilor și încă de la început mi-am spus că indiferent de ce se va întâmpla în concurs, important e să învăț ceva de la ei, să profit de această ocazie și să rămân cu câte ceva de la fiecare dintre ei”, declara câștigătorul la Antena 1.
Acesta a mai mărturisit că Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu au avut un rol important în evoluția lui profesională. De la fiecare a învățat lucruri importante. „De la chef Cătălin am învățat că bucătăria este muncă, pentru a reuși trebuie să muncești și să te implici. Chef Florin spune că bucătăria este o artă, că în bucătărie există ingrediente și gusturi și că totul depinde de tine cum le combini. Bucătarul este asemenea unui pictor, doar că în loc de culori, se folosește de ingrediente și gusturi pentru a-și realiza tabloul.
Chef Sorin Bontea este un profesionist care m-a învățat multe. Că trebuie să faci lucrurile cum sunt scrise, ca la carte, indiferent de situație, că în farfurie nu trebuie să ai doar plating, ci și gust, consistență și culoare.”, a mai precizat Cristi Șerb.