”Mă rog ca cineva să mă audă. Cei de la Medgidia, unde soțul meu a fost cea mai mare personalitate pe care a dat-o vreodată orașul, au respins festivalul muzical ce-l omagia an de an, asta după 13 ediții. Dobrogean fiind, numele lui Dan Spătaru nici nu a fost băgat în seamă de autoritățile locale din Constanța, unde a locuit ani de zile iar aici, iar în București, toate promisiunile făcute la nivel local, ca o stradă să-i poartă numele, au fost date uitării. Cam ăsta-i respectul arătat muncii de-o viață a artistului. Vă implor, nu lăsați numele soțului meu să piară”, își varsă oful văduva a cărei ultimă speranță în admirabila sa luptă este ca Primăria Capitalei o va auzi și susține.
Sida, văduva marelui Dan Spătaru: ”Vă implor, nu lăsați numele soțului meu să piară”
”Ar fi un vis frumos ca tradiție a Festivalului Internațional ”Dan Spătaru”, manifestarea ce întreține numele artistului, să continue la București. Sper din tot sufletul ca o gală, ma ales că la anul se împlinesc 80 de ani de la nașterea lui Dan Spătaru ori istoria festivalului să continue cu ajutorul unor oameni care apreciază ce a făcut soțul meu pentru România, pentru patrimonial cultural national”, spune văduva artistului despre vedeta incontestabilă a muzicii românești din perioada ‘70-90.
Dan Spătaru a vândut zeci de milioane de discuri în Europa de Est , în special Rusia, unde a jucat și în câteva lungmetraje, cu șlagăre precum ”Țărăncuță, țărăncuță”, ”Măicuța mea”, ”Trecea fanfara militară” ori ”Drumurile noastre”, melodii care se dovedesc la fel de savuroase și la modă chiar și astăzi.
Dan Spataru s-a stins din viață la 8 septembrie 2004, în urma unui infarct. A murit cu gândul la familie. Ani de zile s-a luptat cu dependența de alcool, pe care, în cele din urmă, a învins-o.