Totul se întâmplă însă în decorul incredibil construit pe unul dintre cele mai mari platouri cinematografice din Europa, la o aruncătură de băţ de Budapesta, acolo unde National Geographic a produs primele două sezoane ale seriei “MARS”, o docu-drama care anticipează momentul în care oamenii vor începe colonizarea planetei Marte. Practic, într-un studio uriaş a fost construită, după schiţe atent şi îndelung documentate de specialişti, o aşezare umană care peste câteva zeci de ani ar putea fi chiar prima colonie pământeană pe planeta aflată la 225 de milioane de kilometri de noi.

National Geographic Channel (NGC), producătorii Brian Grazer, Ron Howard și Michael Rosenberg, câștigători ai premiilor Oscar și Emmy, și nominalizații la Oscar și câștigătorii premiului Emmy, producătorii Justin Wilkes și Dave OConnor și-au unit forțele pentru a purta privitorii în spațiu mai departe decât au fost purtați vreodată până acum, prin evenimentul de televiziune global “Marte”.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 14

Distribuit în premieră pe National Geographic Channel în 171 de țări și în 45 de limbi, serialul documentar Marte – cu acțiunea amplasată atât în viitor cât și în prezent – redefineşte povestirea de televiziune îmbinând scenariul de tip film artistic și efectele vizuale cu cele mai bune secvențe de documentar pentru a transmite o poveste coerentă și incitantă despre încercarea omenirii de a coloniza Marte. Acest eveniment global incredibil cuprinde șase părți și relatează povestea impresionantă a unei misiuni fictive cu echipaj uman.

Punctul de pornire în acest tip de poveste unică este anul 2033, anul în care începe prima misiune cu echipaj uman către Marte. Elementele dramatice și efectele vizuale inspirate de filmele de lungmetraj dau viață acestei lumi viitoare, iar dorința actuală de a ajunge pe planeta roșie este redată în stil documentar vérité și prin intermediul interviurilor cu cercetători și inovatori contemporani care conduc proiecte de cercetare și dezvoltare în tehnologia spațială, proiecte ce vor face misiunea din 2033 posibilă. Producătorii executivi Howard și Grazer l-au ales pe vizionarul regizor mexican Everardo Gout (”Days of Grace”) să conducă regia acelor porțiuni din serial bazate pe scenariu și care au fost filmate anul acesta în Budapesta și Maroc.

Un fapt demn de remarcat este acela că din distribuţia de bază a filmului face parte şi actriţa româncă Anamaria Marinca, cea care dă viaţă unuia dintre astronauţii care pleacă în prima misiune către Marte. Ea joacă rolul Martei Kamen, exobiolog şi geolog rus, alături de actorii Ben Cotton, Jihae, Albetro Ammann, Clementine Poidatz şi Sammi Rotibi. Secțiunile bazate pe scenariu se concentrează asupra primei misiuni cu echipaj uman către Marte, la bordul navetei spațiale Daedalus.

Echipa de producție a făcut eforturi uriașe să bazeze scenariul pe date științifice reale. Scenariștii serialului au colaborat cu numeroși experți pentru a înțelege în ce mod pot contribui informațiile științifice la poveste. Dr. Robert Braun, inginer aerospațial și profesor de tehnologie spațială la Institutul de Tehnologie din Georgia, a oferit consultații de specialitate în privința tuturor aspectelor științifice ale povestirii fictive. Dr. Mae Jemison, fost astronaut NASA și prima femeie de culoare care a ajuns în spațiu, a fost consultant spațial al serialului, lucrând îndeaproape cu actorii pentru a-i ajuta să-și perfecționeze personajele.

În ceea ce privește aspectul vizual al serialului, designerul de producție Sophie Becher a apelat la NASA și SpaceX pentru a se documenta cu privire la designul pentru naveta spațială Daedalus și pentru Orașul Olympus, prima colonie umană pe Marte, așa cum este înfățișată de serial. Acesta cuprinde, de asemenea, o colecție fără precedent de interviuri cu unele dintre cele mai strălucite minți care lucrează actualmente la îndepărtarea numeroaselor obstacole ce stau în calea unei eventuale misiuni.

National Geographic a primit acces exclusiv pentru a-i filma pe Elon Musk (fondatorul Tesla și SpaceX) și echipa sa de control a misiunii SpaceX, iar reporterii Libertatea au fost invitaţi să exploreze primul oraş marţian, aşa cum este el realizat în Studiourile Korda din apropierea capitalei Ungariei, unele dintre cele mai mari studiouri europene, unde au fost realizate, printer altele, filme precum “The Borgias”, “Blade Runner 2049”, “Picasso” (cu Antonio Banderas în rol principal), “Inferno” (cu Tom Hanks), “The Martian” al lui Ridley Scott, “Houdini” (cu Adrien Brody), “Hellboy II” sau “Season of the Witch” (cu Nicholas Cage).

Libertatea vă oferă, în premieră absolută, posibilitatea de a vedea dincolo de efecte speciale şi trucaje cinematografice cum a fost amenajat şi cum arată interiorul viitorului oraş pământean pe Marte, într-un videoreportaj exclusiv de pe platourile de filmare ale docu-dramei “Marte”, distribuit de National Geographic şi ajuns deja la sezonul al doilea.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV/ Scrisul îi trădează pe Mihaela Rădulescu, Florin Călinescu și Smiley! Ce a dezvăluit analiza grafologică făcută de psihologul Libertatea

Atunci și Acum: Crin Antonescu, profesorul de istorie care a adus pe scena politică proiectul eșuat USL

 
 

Urmărește-ne pe Google News