Scenele de film au avut loc chiar în ziua când care se presupune că a fost ucis Marele Voievod (19 august, anul 1601) și chiar în locul unde a fost sfințită Biserica Mânăstirii Mihai Vodă, aflată în parcul din apropierea orașului sus amintit.

În parcul care a fost marcat, de altfel, ca loc al jertfei voievodului Mihai Vitezul, Miriță (centru, în foto), prim tenor al Operei Române, a ținut din șaua calului un discus, a fost încoronat, ba chiar s-a luptat cu bardă în mână, amintind de bătăliile purtate de voievod pentru unirea celor Țărilor Române.

În ziua în care se presupune că a fost omorât marele voievod, Vlad Miriță l-a scos din pământ pe Mihai Viteazul!

Au ”căzut” sub barda lui Miriță cascadori din grupul Lupii Albi, iar la spectacolul de reevocare istorică au participat și actori celebri ai teatrului și filmului românesc: Ioan Isaiu l-a jucat pe Andrey Bathory, Elvira Deatcu a fost Doamna Teodora, în vreme ce vestitul general Baba Novac a fost întruchipat de Bogdan Jianu. Liviu Cheloiu, Mircea Silaghi și Adrian Curpene au fost Frații Buzești, iar personajul Malaspina, consilierul lui Bathory, a fost redat de Dan Ionescu. 15 cascadori și aproape 30 de voluntari au completat scenele istorice.

Evenimentul a fost unul dedicat Centenarului marii Uniri și intitulat ”România 100 – Mihai Viteazul – Prima Unire a tuturor românilor. Filă de istorie reconstituită”. Regizorul și scenaristul spectacolului, Bogdan Jianu (stânga, în foto), și echipa Lupii Albi au pus în scenă mai multe momente din istoria românilor, la ceremonii publice importante, pe scenele teatrelor ori prin intermediul marilor ecrane: peliculele ”Dracula”, ”Dracula-Coroana”, ”Dracula-Reîntoarcerea” ori spectacolele ”Brâncovenii, Prețul credinței” și ”Patrie și Onoare – Pe aici nu se trece”.


Așa mama, așa fiică! La 7 ani, Siena, fata Andreei Antonescu, are propriul show de televiziune

 
 

Urmărește-ne pe Google News