Moartea actriței Aimee Iacobescu, la vârsta de 71 de ani, i-a întristat pe mulți dintre colegi de breaslă ai acesteia. Aimee Iacobescu a murit la Spitalul Elias, unde a suferit un stop cardio-respirator, iar medicii nu au mai reușit să o resusciteze.

Actorul Vladimir Găitan a afirmat că Aimee iacobescu s-a consumat foarte mult din cauza răutăților oamenilor din jur și  că a fost măcinată și chinuită.

„Uităm de noi. Uităm că în preajma noastră sunt actori cu probleme. Ştiu că s-a consumat din cauza răutăţilor oamenilor. Era măcinată şi chinuită. A avut probleme care au săpat la moartea ei. Parcă şi-a ales ziua în care să moară. Despărţirile nu sunt deloc plăcute. Îmi fac o datorie şi vă spun că am să o pomenesc pe Scena Teatrului Naţional”, a spus actorul Vladimir Găitan pentru postul de televiziune Antena 3.

Aimee Iaconescu a absolvit Secția de Actorie a Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București (IATC), azi Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, în 1968, la clasa profesoarei Beate Fredanov, asistenți Octavian Cotescu și Laurențiu Azimioară.

A intrat la Actorie deja din primul “foc”, împreună cu fratele ei geamăn, Dorel Iacobescu, deși locurile erau extrem de puține, mai ales pentru “fete”, între 3 și max. 14 pe an, fiindcă și rolurile pentru ele sunt mult mai puține, decât pentru “băieți”…, concurența fiind însă cu atât de mare, cu cât f. multe odrasle ale nomenklaturii aspirau la artă, încât “reușita” depindea f. mult și de pile…

La repartiție însă au venit cu avocatul și au cerut un loc în București, ca “șefi de promoție”, deși “nu erau”…, și așa au trebuit sa fie primiți de prima scenă a țării, de Teatrul Național, unde Aimée a jucat 40 de ani, din 1968 până în 2008. Fratele ei Dorel, a părăsit însă țara, după câțiva ani, și s-a stabilit la Paris, unde predă limbi străine.

Aimée Iacobescu a fost protejata scriitorului Eugen Barbu, a filmat cu regizorul Dinu Cocea și a devenit apoi preferata inginerului-regizor Sergiu Nicolaescu.


Citește și: VIDEO/Vadim, student la Chișinău. ”Învăț în clădirea unde s-a decis unirea și asta-mi dă avântul să spun că sunt român”


 

Urmărește-ne pe Google News