- InfoCons: Care este margarina cu cele mai multe E-uri (aditivi alimentari)
- Ce cantitate de sare și câte E-uri conțin pastele făinoase (studiu InfoCons)
- Unii crenvurști conțin aproape 100 de miligrame de nitriți (studiu InfoCons)
- Ce conține parizerul de pui. InfoCons: Peste 50% din doza zilnică de sare recomandată și foarte multe E-uri
- Studiu – Câți aditivi alimentari găsim în pralinele de ciocolată
- Berea cu aromă de fructe are până la 10 E-uri. Care este cea mai periculoasă băutură
- Câte E-uri conține maioneza și cât ulei găsim în componența sa
- Îngheţata conține aditivi periculoși. Citește cu atenție eticheta
- Câte E-uri se găsesc în șunca de Praga. Lista celor mai dăunătoare produse din România
- Câte E-uri găsim într-un sandviș. Românii îl consumă fără să știe cât de nociv poate fi
Au fost analizate 13 produse tip halva, pe baza informațiilor de pe etichetă, provenind de la patru producători / furnizori / distribuitori: Mega Image SRL, Darinne Distribution SRL, Melaz Trading Company SRL, Bio Logistic & Distribution Partner SRL.
Ca urmare a realizării acestui studiu a reieșit faptul că, în ceea ce privește numărul de E-uri, din cele 13 de tipuri de produse studiate, doar cinci produse conțin E-uri:
- 61% din produsele studiate nu conțin E-uri;
- 31% din produsele studiate conțin 1 E;
- 8% din produsele studiate conțin 3 E-uri.
Mai puțin de jumătate din produsele studiate au specificat pe etichetă tipurile de alergeni ce se pot găsi în produs.
Pe toate etichetele produselor studiate este menționată valoarea energetică, iar aceasta variază de la 539 kcal/100g pană la 600 kcal/100g.
În ceea ce privește conținutul de sare, acesta este menționat pe eticheta unui singur produs, în valoare de 0.1 g/100g.
Doar 46.15% dintre produsele ce fac prezentul studiu au specificat pe etichetă tipurile de alergeni ce se pot găsi în produs, printre acestea enumerându-se: susan, alune, nuci, migdale, arahide, alte fructe cu coajă.
Pentru a vizualiza rezultatele complete ale studiului, accesați tabelul aici.