Mod de preparare: se pun pastele la fiert în apă cu sare. În acest timp, se pregăteşte sosul de ciuperci cu smântână. Se pune untul într-o tigaie încinsă, la foc mediu. Se adaugă usturoiul, uşor zdrobit, şi ciupercile. Se lasă 3-4 minute cât să se pătrundă puţin ciupercile. Se adaugă vinul şi se amestecă uşor, până ce se evaporă alcoolul. Se toarnă smântâna şi se amestecă uşor, până se îngroaşă puţin. Se scurg pastele de apă şi se pun în tigaie, peste ciuperci. Se condimentează după gust cu puţin piper şi sare. Pastele se pot servi cu parmezan ras deasupra şi se ornează cu puţin pătrunjel tocat.
Intră aici pentru mai multe rețete delicioase
Costica2023 • 23.12.2023, 12:09
Poți adăuga și alte ingrediente sau condimente, precum smântână, vin alb sau brânză pentru a-i oferi un gust mai bogat și complex
Costica2023 • 23.12.2023, 12:09
Este un fel de mâncare apreciat de iubitorii de paste și ciuperci, fiind potrivit pentru o masă rapidă și gustată în familie sau cu prietenii
Costica2023 • 23.12.2023, 12:08
Această rețetă de tagliatelle cu ciuperci este simplă, dar plină de arome și poate fi adaptată în funcție de preferințele personale