Dacă vrei să pregătești o ciorbă de miel cât mai delicioasă, este musai să folosești legume proaspete, iar verdețurile îi dau, cu siguranță, un gust proaspăt. Odată pregătite cele mai bune ingrediente, ai la dispoziție nenumărate rețete pentru inspirație. Mai jos îți prezentăm cele mai gustoase rețete de ciorbă de miel.

Ciorbă de miel – rețetă tradițională

Ingrediente 

  • 600 grame carne de miel cu os (gât, coaste, piept);
  • măruntaie de miel;
  • o legătură ceapă verde;
  • 100 g morcovi, 100 g păstârnac și pătrunjel rădăcină;
  • o țelină;
  • 50 grame unt;
  • 500 ml borș;
  • 200 ml smântână;
  • un gălbenuș de ou;
  • pătrunjel și leuștean verde.
Ciorbă de miel - bol alb cu ciorba de miel
Ciorbă de miel

Modul de preparare ciorbă de miel rețetă tradițională

Carnea se spală bine, se tăie bucăți și se pune la fiert în apă cu sare sau cu vegeta. După ce se strânge bine spuma se adaugă ceapă verde tăiată mărunt, după care se acoperă cu capac și se lasă să fiarbă.

Ioana Tănase, femeia care a călătorit singură cu motocicleta, din România până în Mongolia: „Țipam și plângeam de fericire, într-un peisaj de vis”
Recomandări
Ioana Tănase, femeia care a călătorit singură cu motocicleta, din România până în Mongolia: „Țipam și plângeam de fericire, într-un peisaj de vis”

Rădăcinoasele se tăie cubulețe, se călesc puțin în unt și se adaugă în oală cu carne. Se lasă totul la fiert, până când carnea se înmoaie. Carnea și măruntaiele se scot din ciorbă, se scoate carnea de pe os, măruntaiele se taie cubulețe și apoi se pun la loc în ciorbă. Se adaugă borșul, se lasă să dea în clocot și se drege cu gălbenuș și smântână. Ciorba de miel tradițională e gata!

Sursă rețetă: Retete.unica.ro

Ciorbă de miel – rețetă ardelenească
ciorba ardeleneasca de miel

Ingrediente

  • 1 kg de carne de miel (șiră sau coaste);
  • 3-4 morcovi;
  • un păstârnac;
  • 3 rădăcini de pătrunjel;
  • 1-2 cepe;
  • o țelină;
  • o legătură pătrunjel verde;
  • 4-5 legături ștevie;
  • o legătură ceapă verde;
  • două gălbenușuri;
  • 2-3 linguri tarhon murat;
  • 2-3 linguri oțet;
  • un litru de borș.

Cum faci rețeta ardelenească de ciorbă de miel

Mielul se poate prepara ca atare sau îl putem ține la macerat înainte. Se pune la fiert, iar când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă zarzavatul tăiat mărunt și se fierb împreună.

Când sunt fierte toate, se adaugă borșul, pe care l-am clocotit separat, se adaugă ștevia și ceapa verde tocate mărunt și se potrivește de sare, după gust. După ce se clocotesc aproximativ 10 minute, se oprește focul.

Am scăpat de Ciolacu și Iohannis, am dat de Ciolacu și Iohannis
Recomandări
Am scăpat de Ciolacu și Iohannis, am dat de Ciolacu și Iohannis

Gălbenușurile se freacă bine într-un vas cu smântână și se toarnă ciorbă amestecând continuu pentru a nu se tăia. Se oprește focul și se pune oțetul împreună cu tarhonul tocat mărunt, acoperindu-se oala cu un capac.

Ciorba de miel ardelenească se servește cu smântână, după gust.

Ciorbă de miel - Paștele fără miel e ca nunta fără lăutariIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Rețetă de ciorbă de miel cu cartofi

Ingrediente

  • 300 grame carne de miel (pulpa din spate);
  • o ceapă mare;
  • 2 căţei usturoi;
  • 50 ml vin roşu sec;
  • o linguriţă oregano uscat;
  • un praf de coriandru măcinat;
  • un praf de chimion măcinat;
  • un praf de scorţişoară măcinată;
  • un praf de turmenic;
  • piper negru;
  • sare;
  • chili;
  • 2 cartofi mari;
  • pătrunjel verde;.
  • două linguri ulei

Ingrediente pentru supa de miel

  • câteva oase de miel (piciorul, coada, câteva coaste de la spate);
  • un morcov mare;
  • o bucăţică ţelină;
  • două rădăcini pătrunjel;
  • un căţel usturoi;
  • o foaie dafin;
  • o linguriţă boabe de piper negru.
Ciorbă de miel - farfurie cu ciorba de miel cu cartofi si verdeata
Ciorbă de miel cu cartofi

Cum se face ciorba de miel cu cartofi

Carnea se acoperă cu apă rece. Se adaugă zarzavaturile bucăţi mari, foaia de dafin şi piperul. Se lasă la fiert pentru 45 de minute din momentul în care a dat în clocot. Se strecoară supa şi se păstrează la frigider până aveţi nevoie de ea.

Într-o cratiţă, încingeţi uleiul şi căliţi ceapă tocată mărunt. Când s-a înmuiat se adaugă usturoiul strivit şi carnea tăiată cubuleţe mici. Se continuă prăjirea până carnea se rumeneşte un pic.

Se stinge cu vin şi se lasă la fiert până când acesta se evaporă. Se adaugă 3 căni din supă de miel preparată. Se pun şi condimentele. Dacă doriţi să fie picantă, puteți să adăugaţi şi chili.

Se lasă la fiert la foc mediu spre mic cam 45 de minute. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe mai mici (cam cât cubuleţele de carne) şi se mai lasă la fiert până aceştia sunt făcuţi (cam 20 de minute).

Se presară pătrunjelul tocat şi se stinge focul. Ciorba de miel cu cartofi se serveşte cu iaurt.

Ciorbă de miel cu măcriș

ciorba de miel - castron de ciorba de miel cu macris
Ciorba de miel, nelipsită de Paște

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel (cap, gât sau piept);
  • o ceapă medie;
  • 2 morcovi mari;
  • două rădăcini de pătrunjel;
  • o rădăcină de ţelină;
  • 450 g smântână;
  • două gălbenuşuri;
  • 500 g măcriş;
  • 100 g orez;
  • o mână de tarhon proaspăt;
  • sare.

Cum se face ciorba de miel cu măcriș

Ceapa şi zarzavaturile, tăiate mărunt, se călesc în puţin ulei. Carnea se opăreşte şi se curăţă de pieliţe, apoi se taie mărunt şi se pune peste zarzavaturi în oală, se mai călesc împreună două minute.

Se adaugă apă (cam 6-7 litri) peste legume şi carne, se sărează după gust. Fierbeţi aproximativ o oră şi jumătate, spumând din când în când, sau până când carnea este fiartă. Spălaţi orezul, alegeţi şi curăţaţi măcrişul (rupeţi codiţele) şi tăiaţi-l mărunt.

Adăugaţi orezul şi măcrişul în supă. Dacă supa este prea groasă, mai completetaţi cu apă.

Când este fiert orezul se adaugă smântâna, amestecată cu gălbenuşurile de ou şi diluată cu supă, împreună cu tarhonul tocat. Se fierbe la foc mic până se apropie de a da în clocot.

Sursă rețetă: Retetepractice.ro

Borș de miel cu lobodă roșie

Ingrediente

  • 1 kg carne miel (pulpă sau coaste miel);
  • o legătură de ceapă verde;
  • 150 g morcov;
  • 50 g ardei gras;
  • două legătură de lobodă roșie;
  • 500 ml borș;
  • sare;
  • piper;
  • leuștean verde;
  • un ou;
  • 10 g orez.

Mod de preparare borș de miel cu lobodă roșie

Se tranșează carnea și se pune la fiert. Se spumează cu atenție și se continuă fierberea. În acest timp, ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Morcovul se spală și el și se toacă mărunt, iar ardeiul se taie cubulețe. După ce carnea a fost spumată, se adaugă legumele și sare după gust.

Apoi se adaugă borșul și orezul. Când orezul este jumătate fiert, se adaugă lobodă curată, spălată și tocată fin. Se lasă să mai fiarbă aproximativ 15 minute, iar apoi se bate oul, se adaugă în borș și se oprește fierberea. Acest borș de miel se servește fierbinte cu leuștean verde tocat.

Ciorbă de miel - oala de ciorba pe un tocatir de lemn, alaturi de paine, smantana si legume
Ciorbă de miel cu lobodă roșie

Sursă rețetă: Retetepractice.ro

Ciorbă de miel – rețetă bănățeană

Ingrediente

  • 1 kg carne miel;
  • 1 morcov;
  • două rădăcini de pătrunjel;
  • o ceapă;
  • 8-10 boabe de piper;
  • boia de ardei dulce;
  • două linguri orez;
  • două gălbenușuri;
  • două linguri smântână;
  • zeamă de lămâie;
  • sare;
  • pătrunjel verde.

Cum faci ciorbă de miel bănățeană

Se pune carnea de miel în 2 litri de apă să dea un clocot, după care se spumează și se adaugă morcovul, pătrunjelul, piperul și sare.

Se spăla cele două linguri de orez și se pun în ciorba de miel să fiarbă. Se face separat un rântaș dintr-o lingură grăsime și o lingură făină; când rântașul este rumen, se pune ceapă tăiată mărunt și se lasă până se rumenește puțin și aceasta, apoi se adaugă puțină boia de ardei, precum și puțină supă sau apă.

Se amestecă bine să nu facă cocoloașe, apoi se toarnă în oală cu ciorbă de miel bănățeană și se lasă să mai fiarbă puțin. Când este gata, ciorba de miel se lasă puțin să se răcească, apoi se drege cu cele două gălbenușuri și cele 2 linguri de smântână. Se presară verdeață proaspătă deasupra și se servește caldă.

Ciorba de miel – rețeta lui Radu Anton Roman

Ingrediente

  • carne de miel (gât, coadă, bucăți de carne cu os);
  • 2-3 morcovi;
  • 1-2 păstârnac;
  • o țelină mică;
  • două cepe (sau 3 legături de ceapă verde);
  • 100 g orez;
  • 200 ml smântână;
  • două ouă;
  • două legături de verdeață (leuștean, tarhon);
  • două legături verzituri (ștevie, lobodă, untișor, măcriș, leurdă);
  • 20 boabe piper;
  • sare;
  • 1 litru de borș;
  • 3 litri apă.

Mod de preparare ciorbă de miel – rețeta lui Radu Anton Roman

Se taie gâtul și restul cărnii în bucăți potrivite polonicului. Se taie mărunt zarzavatul (morcovii, păstârnacul, țelina și ceapa). Se pun ceapa și zarzavatul la fiert în 3 litri de apă rece cu carnea, piperul și o linguriță de sare (să se închege spuma). Se ia cu o spatulă, ori de câte ori este nevoie, spuma de deasupra.

După o oră de fiert molcomit se adaugă orezul spălat și verzitura tocată. Se dă borșul într-un clocot. După alte 20 de minute se adaugă și borșul (cam o jumătate de litru, normal, 1 litru dacă va place mai acră) și se mai lasă câteva clocote.

Fiertura are voie să scadă un litru, dar nu mai mult, că se îndesește prea tare. Dacă a scăzut prea mult, se completează. Se ia de pe foc și se drege cu smântână bătută cu ouăle și puțină zeamă din ciorbă, se sărează. Se presară leuștean și tarhon verde.

Supă de miel – rețetă turcească

Ingrediente 

  • 1 kg carne de miel cu os;
  • 3 litri de apă (cât să acopere carnea bine);
  • o ceapă albă mare;
  • un morcov mijlociu;
  • o lingură de sare;
  • 4 linguri de unt;
  • 1/3 cană de făină;
  • 3 gălbenușuri;
  • două linguri zeamă de lămâie.

Garnitură

  • 1/4 cană de unt;
  • două lingurițe paprika;
  • un praf piper cayenne.
Ciorba de miel - bol alb cu supă de miel
Supă de miel

Mod de preparare supă de miel – rețetă turcească

Se pun la fiert într-o oală carnea de miel cu sarea, ceapa tăiată în patru și morcovul tăiat în bucăți mari. Se fierbe totul timp de 3-4 ore, până când carnea se înmoaie și se desprinde de pe oase, înlăturând continuu spumă care se formează deasupra.

După ce carnea s-a fiert, se lasă să se răcească astfel încât restul de grăsime se va întări și se va ridica la suprafața. Această se înlătura, după care se strecoară supă. Se desprinde carnea de pe oase și se înlătură toate părțile grase, apoi se tăie în cubulețe potrivite. Se aruncă oasele, ceapa și morcovul.

Se topește untul într-o oală mare, se prăjește puțin făina, apoi se adaugă supă strecurată amestecând constant. Se lasă să fiarbă până se îngroașă puțin. Se bat gălbenușurile de ou și se amestecă cu sucul de lămâie. Se adaugă jumătate de polonic de supă în ouă și se bate bine, după care se toarnă în supă. Se adaugă cuburile de carne și se lasă până când supă ajunge aproape la punctul de fierbere dar nu se lasă să dea în clocot.

Cum se face garnitura

Se amestecă untul la temperatură camerei cu paprika și piperul cayenne. Se pune supă în castroane sau în farfurii și se servește imediat că fel principal sau foarte rece că aperitiv. Se servește cu lipie sau grisine simple.

Rețetă de ciorbă de miel dietetică

Ingrediente 

  • cap și gât de miel, picioarele de la genunchi în jos;
  • o ceapă;
  • un morcov;
  • o rădăcină de pătrunjel;
  • o felie de țelină;
  • 2-3 ouă;
  • smântână;
  • oțet;
  • tarhon.

Cum se face ciorba de miel dietetică

Capul și gâtul mielului bine curățate și, în prealabil, ținute în apă cu o noapte înainte se pun la fiert în 5 litri de apă, se ia spuma și se fierbe la foc încet. Se adaugă o ceapă tăiată în două, un morcov întreg, rădăcina de pătrunjel și o felie de țelină.

După ce s-au fiert, se scot pe un platou, legumele se aruncă, iar carnea se ia de pe oase și se tăie în bucățele mici. Se adaugă în zeamă în care au fiert, dar strecurată în prealabil, împreună cu o cană de orez bine spălat și ținut în apa rece 20 de minute.

Se lasă să fiarbă împreună câteva minute până orezul este fiert aldente, se potrivește de sare și se adaugă un pic de oțet, după gust, după care se ia de pe foc. Ciorba de miel se drege cu 2-3 gălbenușuri de ou și câteva linguri de smântână, apoi se adaugă tarhon conservat în oțet tăiat mărunt sau o legătură de tarhon proaspăt.

Rețetă de ciorbă de miel a la grec

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel cu os;
  • 6 legături de ceapă verde;
  • o legătură mare de mărar;
  • 150 g orez;
  • 3 lămâi mari;
  • 3 ouă;
  • 3 tije de țelină apio;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare ciorbă de miel a la grec

Spălați bine carnea de miel și tăiați-o în bucăți, apoi puneți-o la fiert în 3 litri de apă clocotită. Luați spumă care se formează până când nu se mai adună deloc deasupra. Dați focul mic, acoperiți parțial oala și lăsați să fiarbă cam o oră.

Dacă faceți ciorbă cu măruntaie, acestea se scot după ce au fiert și se tăie bucăți, iar supă se strecoară. Dacă folosiți, alte bucăți de carne, le lăsați așa cum sunt.

Curățați ceapa verde, spălați-o și tăiați-o bucățele. Puneți-o în supă, împreună cu mărarul (spălat și mărunțit). Lăsați câteva minute, după care adăugați orezul spălat și scurs.

Când orezul a fiert, potriviți supă de sare. Opriți focul. Bateți ouăle într-un castron, împreună cu sucul de la cele trei lămâi. Luați din supa fierbinte câte un polonic și înglobați-o, treptat, în amestecul de ouă și suc de lămâie. Procedați așa până când amestecul ajunge la o temperatură apropiată de cea din oală. Turnați încet, înapoi în oală, sosul. Dacă ați avut grijă să opriți focul și ați înglobat încet supă fierbinte, ouăle nu se vor “coace”, iar ciorbă va căpăta o uniformă culoare albă.

Citeste si aceasta reteta de ciorba de miel pe retete.unica.ro

Rețetă de ciorbă din măruntaie de miel

Ingrediente

  • 1 kg carne miel
  •  2 morcovi
  •  o ceapă
  •  o lingură orez
  •  un litru borș
  •  un gălbenuș
  •  100 ml smântână
  •  sare
  •  leuștean
  •  pătrunjel

Cum se face ciorba din măruntaie de miel

Ceapa verde şi uscată şi morcovii se toacă, apoi se călesc în ulei. Carnea, spălată foarte bine, se pune la fiert în apă rece. După ce dă în clocot, se aruncă apa, carnea se spală şi se pune iar la fiert. Zarzavatul călit se pune la fiert împreună cu carnea opărită. Spre final se adaugă orezul spălat.

După ce şi orezul a fiert, se pune borşul dat în câteva clocote. Se lasă să fiarbă la foc mic. Când toate au fiert şi carnea se desprinde de pe oase, se adaugă leuşteanul şi pătrunjelul tocate mărunt. Într-un castron se bat cele două gălbenuşuri, peste care se pune treptat zeamă din ciorbă,iar apoi se toarnă în oală, dând astfel mâncării gustul şi aspectul final. Ciorba de miel se serveşte cu smântână.

Sursa: Rețete.unica.ro

Rețetă ciorbă de miel cu tarhon și leuștean

Ingrediente

  • 700 gr carne de miel pentru ciorbă
  • 2 morcovi
  • 1 radacinia de pătrunjel
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • o bucată de țelină
  • 4 fire de ceapă verde
  • 50 gr orez
  • 3 gălbenușuri
  • 250 ml smântână grasă
  • 300 ml borș
  • câte o jumătate de linguriță nucșoară rasă și coriandru măcinat
  • sare și piper după gust
  • 7 fire de tarhon proaspăt
  • 1 legătură de leuștean pentru presărat deasupra

Mod de preparare

Legumele – morvocii, pătrunjelul, păstârnacul, țelina și ceapa verde se toacă mărunt.

Într-o oală, se fierbe carnea, în 3 litri de apă rece. Spuma formată la suprafață se adună cu o spumieră.

După ce carnea începe să fiarbă, adăugați legumele tocate anterior. Când acestea încep să se înmoaie, se adaugă orezul spălat.

Se condimentează cu sare, piper, nucșoară rasă și coriandru.

Se lasă totul să fiarbă, apoi se adaugă borșul.

Se mai lasă ciorba să dea în clocot, apoi se adaugă tarhonul și leușteanul.

Sursa: bucataras.ro

Ciorbă de miel cu iaurt – rețetă arăbească

Ingrediente

  • 100 g carne de miel
  • o ceapă albă
  • o legătură ceapă verde
  • un ou
  • 2 linguri făină
  • 250 g spanac
  • 3 linguri orez
  • un borcan mic iaurt
  • 1/2 legătură mentă
  • 1/2 legătură mărar
  • sare

Cum se face ciorba de miel cu iaurt – rețetă arăbească

Carnea de miel se taie cubulețe și se pune la fiert cu ceapa albă și un praf de sare.

Între timp, iaurtul se amestecă cu făina și oul, se scoate carnea și se toarnă iaurtul în zeama de carne de miel.

Se adaugă orezul și se lasă la fiert, apoi se pune spanacul tăiat.

După ce și acestea au fiert, se pun menta, mărarul și ceapa verde tocate, se adaugă carnea și se potrivește de sare. Ciorba de miel se consumă rece.

Sursa: Libertatea pentru femei

Ciorbă de miel cu zeamă de varză

Ingrediente

  • capul şi carnea de pe picioarele din faţă ale mielului
  • coaste de miel
  • un morcov
  • o ceapă
  • un pătrunjel rădăcină
  • pătrunjel verde tocat
  • zeamă de varză după gust
  • 1 1/2 lingura de orez
  • sare, piper

Mod de preparare

Capul şi restul de carne se curață, se spală bine şi se pun să fiarbă în 3 l de apă, cu legumele curăţate, spălate şi tăiate mărunt sau date pe razătoarea mare de legume.

Se curăţa bine spumă şi se adăugă orezul, sare şi se fierb la foc mic. Când legumele şi carnea sunt fierte se acreşte ciorba, apoi se adăugă pătrunjel verde tocat.

Sursa: a1.ro

Rețetă ciorbă de miel cu borș și leuștean

Ingrediente

  • 1 kilogram de carne de miel cu os (gât, spată, cap)
  • 1 ceapă medie
  • 2 fire de ceapă verde
  • 2 morcovi potriviți
  • 1 fir de pătrunjel rădăcină
  • 1 bucată de țelină
  • 1 ardei gras mic
  • 2 roșii de dimensiune medie, opărite și curățate de coajă
  • 250 ml. borș
  • 2 gălbenușuri proaspete
  • 300 de grame de smântână grasă
  • 1 legătură bună de leuștean
  • sare și piper după gust

Cum se face ciorba de miel cu borș și leuștean

Carnea de miel se curăță și se pune la fiert într-o oală cu apă rece, cât să o acopere, și o linguriță de soare. Când începe să se formeze spuma la suprafață, aceasta se îndeoărtează cu spumiera, până când aceasta nu se mai formează.

Se adaugă morcovii, ardeiul gras, rădăcina de pătrunjel, ceapa și ceapa verde, toate curățate, spălate și tocate în bucăți potrivite. Se fierbe în continuare până când carnea e bine fiartă, moment în care aceasta se scoate din oală.

Se adaugă roșiile tăiate cubulețe. Carnea de miel se dezosează, se taie în bucăți și se adaugă înapoi în oală.

Separat, se fierbe borșul până dă în clocot, apoi se adaugă în oala în care fierb carnea și legumele. Se mai dă într-un clocot și se oprește imediat focul.

Într-un castron, smântâna se bate bine cu cele două gălbenușuri. Se adaugă 1 polonic de zeamă fierbinte, se omogenizează bine și se toarnă în oala cu ciorbă.

Se adaugă leușteanul bine spălat și tocat mărunt, se potrivește gustul cu sare și piper.

Rețeta de ciorbă de miel cu tarhon

Ingediente

  • 600 g de carne de miel cu os
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 1 lingură de orez
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 țelină mică
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • tarhon uscat
  • 300 g smânână sau iaurt
  • 2 gălbenușuri
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură leuștean
  • 1 l borș

Mod de preparare

Pentru început, pune o oală încăpătoare cu apă la foc mediu și adaugă sare. Pune bucățile de miel pe care poți să le cureți de grăsime și pielițe, dacă vrei. Acoperă cu un capac și lasă să fiarbă, îndepărtând spuma ori de câte ori apare la suprafața.

Ai grijă ca înainte să faci următorul pas să rămâi cu o supă destul de limpede și clară. Taie în cubulețe ceapa, morcovul, țelina și rădăcina de pătrunjel. Adaugă-le în ciorbă și după 10 minute pune și lingura de orez.

Condimentează cu sare și piper și mai lasă la fiert cam 30 de minute, la foc mic.

Acum, adaugă ceapa verde tăiată mic, tarhonul și amestecă. Poți să mai verifici gustul și poți adăuga sare și piper la nevoie.

Lasă la fiert în jur de 30-40 de minute. Într-un castron mic, amestecă gălbenușurile cu smântâna și lasă-le deoparte. Adaugă borșul și mai fierbe 5 minute. În compoziția cu smântână și gălbenușuri pune cam un polonic și jumătate din zeama care fierbe, apoi adaugă totul în oala cu ciorbă.

Oprește focul și adaugă leuștean și pătrunjel tocate mărunt. Poți servi cu pâine de casă, smântână și un ardei iute.

Sursa: folclor-romanesc.ro

Cât costă ciorba de miel în 2024 – preţul ingredientelor

Dacă nu ştii cât te-ar costa să faci ciorbă de miel, îţi prezentăm în continuare o listă de preţuri ale ingredientelor. Preţurile sunt orientative şi sunt pentru principalele ingrediente, cele cu valoarea cea mai ridicată.

  • Miel: 35-50 lei kg;
  • Măruntaie miel; 60-70 kg;
  • Ceapă verde: 1-2 lei legătura;
  • Morcovi: 3-6 lei kg;
  • Păstârnac: 8-15 lei kg;
  • Pătrunjel rădăcină: 6-10 lei 250 g;
  • Ţelină: 5-7 lei kg;
  • Unt: 8-15 lei 200 g;
  • Borş: 2-5 lei l;
  • Smântână: 9-12 lei 400 g;
  • Ouă: 1-2 lei bucata;
  • Pătrunjel legătură: 1-3 lei;
  • Leuştean verde: 2-5 lei legătură;
  • Ceapă: 6-10 lei kg;
  • Ştevie: 2-4 lei legătură;
  • Tarhon în oţet: 15-16 lei borcanul;
  • Usturoi: 7-8 lei 250 g;
  • Piper: 2-5 lei plicul de 17 g;
  • Cartofi: 5-7 lei kg;
  • Orez: 5-7 lei 500 g;
  • Ardei gras: 15-20 de lei kg;
  • Lobodă: 2-4 lei legătura;
  • Mărar: 1,5 – 2,5 lei legătura;
  • Zeamă de varză: 4-5 lei l;

Cum scapi de mirosul de carne de miel

Mirosul cărnii de miel poate fi neplăcut pentru multe persoane, acesta fiind motivul principal pentru care nu o consumă. Există totuşi câteva metode pentru a mai îndepărta din mirosul cărnii de miel, iar în continuare te vom sfătui cum să procedezi.

Mai întâi îndepărtează zonele cu grăsime abundentă de pe carne. Spală apoi carnea în două, trei ape, adăugând un pic de oţet (nu foarte mult, pentru că există riscul de a întări carnea).

Ţine carnea în lapte şi las-o în frigider peste noapte. A doua zi, aruncă laptele şi prepară carnea după reţeta dorită.

O altă metodă de a scăpa de miros este să ţii carnea în ceai de muşeţel timp de una, două ore. Muşeţelul are proprietatea de a îndepărta mirosul din carne, scrie bonapeti.com.

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (4)

Marica13   •   03.05.2024, 10:59

Foarte bună rețetele dar în ziua de Paște e friptura... pastrama aia e baza

Nicoleta1807   •   16.11.2023, 15:07

Ciorba de miel este foarte bună!

MirunaI   •   01.08.2023, 14:15

suna bine tare

Vezi toate comentariile (4)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Imagini din noua vilă în care Andreea Bănică s-a mutat cu familia. Cum a decis să amenajeze / FOTO
Unica.ro
Imagini din noua vilă în care Andreea Bănică s-a mutat cu familia. Cum a decis să amenajeze / FOTO
Este de nerecunoscut! Cum arată acum văduva lui Sergiu Nicolaescu, la 11 ani de la moartea actorului: „Ea își dorește să...”
Viva.ro
Este de nerecunoscut! Cum arată acum văduva lui Sergiu Nicolaescu, la 11 ani de la moartea actorului: „Ea își dorește să...”
Alina Vidican, 3 ani de căsnicie cu pilotul brazilian milionar. Incredibil, cum arată azi fosta soție a lui Borcea. Uite ce viață de regină duce la Miami
Libertateapentrufemei.ro
Alina Vidican, 3 ani de căsnicie cu pilotul brazilian milionar. Incredibil, cum arată azi fosta soție a lui Borcea. Uite ce viață de regină duce la Miami
Descoperire incredibilă în Rusia. A fost deschisă o poartă spre trecut
FANATIK.RO
Descoperire incredibilă în Rusia. A fost deschisă o poartă spre trecut
Ce părere are Raluca Bădulescu despre prima poza cu ea care a apărut în presă în urmă cu mulți ani: „Foarte multă lume își imaginează
Elle.ro
Ce părere are Raluca Bădulescu despre prima poza cu ea care a apărut în presă în urmă cu mulți ani: „Foarte multă lume își imaginează
Cum arată rochia de 160 de lei cu care Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, a făcut senzație la un eveniment din Italia / FOTO
Unica.ro
Cum arată rochia de 160 de lei cu care Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, a făcut senzație la un eveniment din Italia / FOTO
Mărturiile înfiorătoare ale pasagerilor captivi în aeronava cu fum care zbura spre Zurich: "Ne-am acoperit gura cu o cârpă"
Observatornews.ro
Mărturiile înfiorătoare ale pasagerilor captivi în aeronava cu fum care zbura spre Zurich: "Ne-am acoperit gura cu o cârpă"
Horoscop 25 decembrie 2024. Taurii au nevoie de multe momente pe care să le petreacă ei cu sine sau împreună cu cele mai apropiate persoane
HOROSCOP
Horoscop 25 decembrie 2024. Taurii au nevoie de multe momente pe care să le petreacă ei cu sine sau împreună cu cele mai apropiate persoane

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI