În perioada verii, pepenele reprezintă o alegere excelentă pentru a te răcori şi hidrata în zilele cu temperaturi ridicate. De asemenea, poate fi o variantă foarte bună dacă îţi doreşti o gustare uşoară sau un desert sănătos şi la îndemână. Totuşi, despre pepene, unele păreri susţin că te ajută să slăbeşti, altele că nu e prea indicat când vrei să scapi de surplus, din cauza conţinutului de zahăr. Aşa că pentru a lămuri situaţia, am apelat la medicul specialist.
Referindu-se la pepenele roşu, dr. Constantin, specialist în Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, ne-a spus că ”acesta are un conţinut mare de apă (90%), ce influenţează pozitiv senzaţia de saţietate prin distesia (n.r.: creşterea în volum) stomacului. Pepenele roşu are un rol important şi în hidratarea organismului, este bogat în vitamina B5 şi vitamina C şi poate fi inclus într-o dietă care să ajute la menţinerea sau scăderea în greutate, dacă este consumat în cantităţi rezonabile, adaptate greutăţii ideale a persoanei”.
Pepenele galben, indicat în diabetul zaharat
Un fruct cu diverse forme, arome şi culori, pepenele galben se aseamănă cu cel roşu. Din punct de vedere nutriţional, are cu un conţinut mai mare în vitamina A şi în vitamina C, dar conţinutul în carbohidraţi (glucide) este asemănator.
Şi pepenele galben este un aliment ce poate fi folosit cu succes într-o dietă pentru scăderea în greutate, dar în acelaşi timp reprezintă o soluţie pentru persoanele cu diabet zaharat, care doresc să se bucure de fructele verii.
Citeste continuarea pe Libertatea pentru femei
Foto: Hepta