Directorii pun scăderea numărului de beneficiari, în primul rând, pe creşterea mediei generale de la care se acordă bursa de merit, de la 8,50 la 9,50, dar şi pe faptul că de anul acesta nu se mai acordă nici bursele rurale, pentru elevii din rural care învăţau la şcoli din urban. La unele şcoli însă, comparativ cu anul trecut, a crescut numărul elevilor care primesc bursă socială, ceea ce arată practic o scădere a veniturilor.
Carmen Dumitrescu
Conform datelor pe care le are Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, în Craiova au fost solicitate 8.983 de burse de merit, 267 de burse de performanţă şi 2.359 de burse de studiu. Managerii şcolilor spun că în comparaţie cu anul trecut, numărul elevilor bursieri a scăzut. Una dintre cauze ar fi creşterea mediei generale pentru care se acordă bursa de merit, de la 8,50 la 9,50. Din acest motiv, la Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova, anul acesta, sunt cu 200 de elevi mai puţin pe listele bursierilor.
„Sunt mai puțini elevi bursieri comparativ cu anul trecut, cu vreo 200. Anul trecut am avut 1.150 de burse, iar anul acesta avem 850 de burse. Cele mai multe burse sunt cele de merit, urmate de bursele sociale, apoi de bursele de studiu și de performanță. Bursele încă nu s-au plătit. S-au evaluat dosarele și urmează să se plătească de către primărie”, a spus Liviu Cotfasa, directorul Colegiului Național „Elena Cuza” din Craiova. Citește continuarea pe gds.ro.
ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL GAZETEI DE SUD.