După ce GdS a publicat pe 14 octombrie un articol legat de măsurile luate de SCJU Craiova în urma cazului, Cristina Bică a decis să ne spună propria sa versiune asupra faptelor. Vă prezentăm în continuare, pe baza dosarului medical al pacientei şi a mărturiei fiicei, cronica unei morţi fără suficiente răspunsuri.

Câţi medici, atâtea diagnostice

În dosarul pacientei Adelheid Bică apar diagnostice peste diagnostice şi rezultate ale analizelor care se bat, uneori, cap în cap. Şoc septic, diabet, demenţă mixtă, carcinomatoză, pneumonie, hipertensiune, infecţii ale căilor respiratorii cu germeni rezistenţi depistaţi ulterior intubaţiei traheale, iar lista continuă. O „bulibăşeală”, cum o numeşte Cristina Bică, după ce a petrecut ore în şir să pună cap la cap foile de observaţie din dosarul primit de la spital, pentru a face „filmul morţii” mamei sale. Şi, cu toate astea, mama sa ajunge să moară în urma unui AVC hemoragic, depistat la câteva zile distanţă de la prima cerere de efectuare a unui CT craniu. 

Fiica pacientei spune că medicul de gardă a lipsit: „L-am căutat peste tot”

În data de 24 septembrie, la 23.08, Adelheid Bică ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova în urma unui apel la 112 al fiicei sale. Femeia prezenta tensiune arterială crescută (230/120), agitaţie, frisoane. „Eu am crezut că este un atac de panică, i-am administrat Furosemid, am chemat ambulanţa. Saturaţia de oxigen scăzuse, au decis să o ia la spital”, spune fiica.

Browserul Google Chrome valorează 20 de miliarde de dolari. Gigantul american ar putea fi forțat de justiție să îl vândă
Recomandări
Browserul Google Chrome valorează 20 de miliarde de dolari. Gigantul american ar putea fi forțat de justiție să îl vândă

Femeia a rămas iniţial în UPU, pasată de la o specialitate la alta: „La boli interne au zis că nu e de ei, la cardiologie – la fel, până la urmă a rămas în UPU”, povesteşte Cristina Bică. „Nu am avut cu cine să vorbesc, decât cu nişte medici rezidenţi. Medicul care era de gardă, dr. Valentin Dăbuleanu, nu era prezent şi nu a venit până dimineaţa. A fost inexistent pentru mama mea şi ceilalţi pacienţi din salonul său. Singura dată când a fost prezent a fost pe 25.09, la ora 8.00, când a predat garda fără a arunca măcar o privire către paturile pline de bolnavi”, adaugă aceasta. 

Femeia spune că l-a căutat peste tot în UPU, „în toate cabinetele, toată noaptea”. Citește continuarea pe gds.ro.

ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL GAZETEI DE SUD

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (1)

ivryernest   •   07.11.2022, 15:01

Ce titlu robotic ! "Cazul CT-ului intârziat la SCJU"... Asta se cheamă probabil "limba română modernă" !

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.