Cine poate rezista mirosului de cozonac proaspăt scos din cuptor? Cine poate rezista aromei de nucă și rom care domină savoarea acestuia?

Gustos îți prezintă o rețetă simplă de cozonac fără frământare care iese atât de pufos și bun, încât merită să îl pregătești și tu.

 Ingrediente:

  • Pentru aluat:
  • 1 kg făină
  • 3 ouă
  • 2 gălbenușuri
  • 250 gr zahăr
  • 14 gr drojdie uscată
  • 110 gr unt
  • 330 ml lapte
  • un praf de sare
  • coajă rasă de la o lămâie
  • Umplutură:
  • 350 gr nuca măcinată
  • 4-5 linguri cacao
  • 150 gr zahăr
  • 2 albușuri
  • 5-6 linguri lapte fierbinte
  • 2 lingurițe esență rom
  • 1 ou pentru uns
  • zahăr pentru pudrat

Continuarea pe gustos.ro

Citeste si:

Cozonac cu aluat opărit

Cozonac cu dovleac

Cozonac evantai

ARTICOL PRELUAT DE PE GUSTOS.RO

 
 

Urmărește-ne pe Google News