Noi le savurăm cu multă poftă și cu nostalgia anilor de copilărie când le pregătea mama sau bunica.
Dacă aveți în plan să le pregătiți pentru Lăsată Secului, va recomandăm rețeta de mai jos.
Toți ai casei se vor bucura de branzoaice pufoase și aromate, așa că iată de ce ai nevoie pentru a le pregăti!
Ingrediente:
- Pentru 12 bucăți:
- Aluat:
- 650 gr făină
- 3 ouă + 1 ou pentru uns
- 270 ml lapte călduț
- 150 gr zahăr
- 10 gr drojdie granule
- 1/2 linguriță sare
- 50 gr unt, topit și răcit
- 50 ml ulei
- 2 lingurițe coajă rasă de lămâie și/ sau portocală
- Umplutură:
- 700 g brânză de vaci cu stafide
- 2 ouă
- 150 gr zahăr
- 2 lingurițe coajă rasă de lămâie și/ sau portocală
- esență de vanilie
Continuarea pe www.gustos.ro
Citește și:
Plăcintă învârtită cu mere și cremă caramel
Plăcintă de clătite cu mere și ricotta
ARTICOL PRELUAT DE PE GUSTOS.RO