Dintre prăjiturile de cofetărie, prăjitura Amandina este cea mai cunoscută și cea mai îndrăgită.

Putem să o pregătim pentru o masă festivă, pentru aniversarea celor dragi sau pentru orice zi în care pofta de dulce ne îmbie la ceva bun și special.

Iată rețeta cu care obții amandine perfecte!

Ingrediente:

  • Blat
  • 6 ouă
  • 180 g zahăr
  • un praf de sare
  • 40 ml ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 130 gr de făină
  • Crema
  • 200 g ciocolată amăruie 60% cacao
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 150 g unt
  • 1 lingură esență de rom
  • Sirop
  • 350 ml apă
  • 150 g zahăr
  • o fiolă esență de rom
  • Glazura
  • 100 g zahăr
  • 100 g apă
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 30 g unt

Continuarea pe gustos.ro

Citește și:

Eclere

Savarine

Prăjitura Excelent

 
 

Urmărește-ne pe Google News