Dintre prăjiturile de cofetărie, prăjitura Amandina este cea mai cunoscută și cea mai îndrăgită.
Putem să o pregătim pentru o masă festivă, pentru aniversarea celor dragi sau pentru orice zi în care pofta de dulce ne îmbie la ceva bun și special.
Iată rețeta cu care obții amandine perfecte!
Ingrediente:
- Blat
- 6 ouă
- 180 g zahăr
- un praf de sare
- 40 ml ulei
- 3 linguri de cacao
- 130 gr de făină
- Crema
- 200 g ciocolată amăruie 60% cacao
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 150 g unt
- 1 lingură esență de rom
- Sirop
- 350 ml apă
- 150 g zahăr
- o fiolă esență de rom
- Glazura
- 100 g zahăr
- 100 g apă
- 100 g ciocolată amăruie
- 30 g unt
Continuarea pe gustos.ro
Citește și: