Varianta noastra este usor de preparat, cu ingrediente putine si bune.

Ingrediente Nuga de casa:

  • 3 albusuri (110g)
  • 200 g zahar
  • 200 g miere
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 170 g migdale si alune
  • 2 foi de napolitana (19×29 cm)

Iata cum se prepara Nuga de casa:

Se pregatesc toate ingredientele la indemana.

Se prajesc migdalele si alunele intr-o tigaie antiaderenta, apoi se lasa la racit. Se tapeteaza o tava cu folie alimentara si se asaza o foaie de napolitana.

In bolul robotului de bucatarie se pune zaharul, mierea si albusurile. Se mixeaza pana cand se dizolva zaharul si se obtine o bezea fina si cremoasa (in jur de 15 minute).

Se adauga apoi zeama de lamaie, vanilia si se mai mixeaza bine cateva minute.

Bolul cu bezeaua se transfera pe baie de abur si se gateste bezeaua in jur de 30 de minute, amestecand constant.

In acest moment va scadea in volum si va capata o consistenta lipicioasa. Se ridica spatula si, daca va forma un fir care nu se rupe usor, nuga de casa este gata.

Se adauga in bol migdalele, alunele, se amesteca bine si se transfera nuga, niveland bine. Se asaza si a doua foaie de napolitana si se preseaza usor. Se trag marginile foliei si se acopera nuga. Se aseaza deasupra un capac de lemn si se lasa sa se raceasca complet, apoi se pastreaza cateva ore la frigider.

Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani s-a stricat a doua zi după inaugurare
Recomandări
Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani s-a stricat a doua zi după inaugurare

Nuga de casa se taie in forma dorita, cu un cutit ascutit si lama subtire, spalandu-l bine dupa fiecare taietura.

Nuga de casa este gata de savurat. Este absolut divina, are acelasi gust ca cel pe care il stim din copilarie. Pofta buna!

Citeste si …

ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL GUSTOS.RO

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.