Numărul locuințelor disponibile în acest cartier a explodat în ultimii ani. Potrivit unei analize Imobiliare.ro, oferta de apartamente noi a ajuns să fie cu 223% mai mare în prima jumătate a anului 2024 față de cea aferentă perioadei similare din 2019. 

Dacă luăm în considerare faptul că, în momentul de față, cumpărătorii au la dispoziție cu 22% mai puține apartamente noi decât înainte de pandemie și că doar în nouă zone din oraș s-a putut observa această tendință de creștere la nivelul ofertei, evoluția cartierului Pipera devine chiar mai spectaculoasă.

Zona care transformă peisajul imobiliar din București. O explozie de dezvoltări și prețuri în creștere 

În prima jumătate a acestui an au fost scoase la vânzare 1.410 apartamente noi în Pipera, fapt ce plasează zona pe locul al treilea în clasamentul cartierelor din București unde cumpărătorii au la dispoziție cele mai multe locuințe.

Zona care transformă peisajul imobiliar din București. O explozie de dezvoltări și prețuri în creștere 
Cât de important este portofoliul primit de România în Comisia Europeană. Europarlamentar PNL: „E gol, zero competențe”
Recomandări
Cât de important este portofoliul primit de România în Comisia Europeană. Europarlamentar PNL: „E gol, zero competențe”

Scumpiri semnificative în Pipera

Nu doar oferta a crescut puternic în ultimii cinci ani în Pipera. Prețurile solicitate pentru apartamentele noi s-au majorat cu 66% față de prima jumătate a lui 2019. 

Proprietarii și dezvoltatorii scoteau la vânzare, în semestrul I, apartamente noi cu un preț mediu de 2.339 euro/mp util. Deși pare mult, aceasta nu este nici pe departe una dintre cele mai scumpe zone din Capitală. Alte 16 o depășesc, maximele trecând pragul de 3.000 euro/mp util.

Pipera următorilor ani

Cartierul va continua să se dezvolte și pe parcursul anilor viitori. Dezvoltatorii au în construcție aproximativ 3.000 de apartamente, fapt ce transformă Pipera într-un adevărat motor al pieței rezidențiale din București.

Nu există un alt cartier în Capitală în care să fie în lucru mai multe locuințe noi. Alte zone cu potențial mare de extindere în următorii ani pe segmentul rezidențial nou sunt, însă, și Drumul Taberei, Băneasa, Colentina, Rahova și Theodor Pallady. 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.