Izolarea pereților și a ferestrelor te ajută să păstrezi căldura în casă și este necesară la casele și apartamentele vechi. Dar o asemenea investiție se face din timpul verii.

Când iarna bate la ușă, poți apela la mici trucuri care ajută să menții casa călduroasă. De multe ori, caloriferele abia încălzesc locuințele din blocurile vechi și trebuie să menții o temperatură cât mai plăcută în apartament.

Iar dacă nu poți folosi un calorifer electric sau o aerotermă din cauza costurilor mari la energia electrică, poți apela și la trucurile bunicilor noastre să te încălzești mai bine.

Izolează ferestrele cu metode simple! Așa păstrezi căldura în casă

Dacă frigul se strecoară pe la rama geamurilor, folosește rulouri din bureți sau perne lungi, de formă cilindrică. Folia cu bule este și ea un bun izolator. Taie fâșii înguste, umezește-le puțin cu un burete și lipește-le pe geamuri acolo unde simți că intră aerul rece. Folia cu bule poate fi pusă și între rame, acolo unde sunt deformate și pătrunde frigul. Iar perne mari și groase, de formă cilindrică trebuie puse la uși, acolo unde lipsesc pragurile și pătrund curenții reci de aer.

Gătește la cuptor seara

În serile reci pregătește o masă caldă la cuptor. O prăjitură, o plăcintă sau un preparat mai sățios, pe bază de carne, va fi mai gustos la cuptor. Iar căldura pe care o degajă cuptorul, după ce ai gătit, te ajută să îți încălzești casa. Un cuptor modern, încorporat în mobila de bucătărie, echipat cu ventilator face și mai multă căldură în casă, decât un cuptor tradițional.  

Încălzește patul cu sticle fierbinți

Un remediu de pe vremea bunicilor, dar la fel de bun și azi. Fierbe apă și toarnă în două, trei sticle care se închid etanș. Pune-le în pat, sub pilotă și te vei încălzi în câteva secunde. Mai moderne și mai practice sunt pernele electrice care se încălzesc ca o sobă și te ajută să încălzești imediat patul rece, dar și atmosfera în dormitor.

Așterne prin toată casa covoare groase

Dacă vara îți place să fie casa răcoroasă și strângi covoarele, iarna este bine să le pui la locul lor obișnuit. Covoarele groase sau mochetele îți vor ține mai cald la picioare și ajută să se păstreze mai bine căldura în casă.   

Pune folie de aluminiu în spatele caloriferelor

Multe gospodine au descoperit că pot folosi folia de aluminiu în spatele caloriferelor. Aluminiul formează o barieră care trimite toată căldura în casă, fără să mai fie absorbită de pereții reci. Încearcă și tu pentru că nu te costă decât câțiva bănuți.

ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL LIBERTATEAPENTRUFEMEI.RO

 
 

Urmărește-ne pe Google News