Nutriționistul Mihaela Bilic, absolventă de Medicină, e de părere că o astfel de dietă „e o mare vrăjeală” și a explicat și de ce.

„Regimul pe grupe de sânge e o mare vrăjeală. A fost la modă în anii ’90 și multe vedete de la Hollywood, printre care Demi Moore și Elizabeth Hurley, l-au urmat.

Este vorba de regimul bazat pe grupele de sânge. Inventat de naturopatul american Peter dAdamo, regimul promitea un slăbit eficient și scăderea riscului de boli cronice dacă consumai alimentele potrivite grupei tale sangvine. Specialistul afirmă că metabolismul și reacția organismului la mâncare sunt diferite de la o grupă la alta”, a scris nutriționistul într-o postare recentă pe Facebook.

În ce constă dieta grupelor de sânge

A și explicat în ce constă așa-zisa „dietă”. „Persoanele cu grupa 0 sunt considerate vânători și pot mânca mai multe proteine, dar trebuie să reducă cerealele și produsele lactate.

Cei cu grupa A sunt agricultori și vor pune accentul pe cereale, legume și fructe, iar lactatele și carnea roșie vor fi eliminate.

Cei cu grupa B sunt considerați echilibrați, au de eliminat porumbul, grâul, leguminoasele boabe și carnea de pui. În schimb, au chimie bună cu produse lactate, carnea, ouăle și legumele verzi.

Adolescentă de 15 ani, violată de o familie din Otopeni, care a luat-o din staţia de autobuz. Cei doi inculpaţi, soţ şi soţie, sunt judecaţi în libertate
Recomandări
Adolescentă de 15 ani, violată de o familie din Otopeni, care a luat-o din staţia de autobuz. Cei doi inculpaţi, soţ şi soţie, sunt judecaţi în libertate

În grupa AB avem oamenii moderni, care îmbină stilurile vegetarian și carnivor moderat. Pentru ei se recomandă lactate, fructe de mare și legume, iar carnea roșie cu moderație”.

Cu toate acestea, cu totul altfel stau lucrurile, e de părere nutriționistul: „Deși cartea lui Adamo a fost vândută în mai mult de 7.000 de exemplare și tradusă în 52 de limbi, la baza acestor afirmații nu a existat nicio demonstrație științifică.

Printre cei care au contestat teoria lui Adamo a fost și un grup de cercetători canadieni, care au făcut un studiu pe 1.455 de participanți. Timp de o lună, aceștia au urmat dieta potrivită fiecărei grupe de sânge, însă rezultatele au fost identice cu rezultatele obținute printr-o cură de slăbire obișnuită.

Felul în care o persoană reacționează la un regim nu are nicio legătură cu grupa lui de sânge, ci cu capacitatea de a respecta o dietă săracă în calorii, cu conținut redus de zahăr și grăsimi.

Cu alte cuvinte, orice cură de slăbire funcționează, dacă te ții de treabă! Nu grupele de sânge sunt secretul, ci moderația și abținerea de la mâncare.

Nu vă amăgiți! Din zahăr, făinoase și grăsime ne îngrășăm cu toții, indiferent de grupa de sânge”, a conchis Mihaela Bilic.

Primul mare eșec al lui Ciolacu în politica externă: comisar pentru muncă. Cum a ajuns România de la portofolii grele la o funcție simbolică
Recomandări
Primul mare eșec al lui Ciolacu în politica externă: comisar pentru muncă. Cum a ajuns România de la portofolii grele la o funcție simbolică

Efectele postului asupra organismului: „Beneficiile sunt spectaculoase”

Și pentru că a început postul, nutriționistul a explicat și care sunt beneficiile acestuia, scoase la iveală de multe studii științifice și necontestate de nimeni.

Postul este perioada perfectă de a ne curăța atât organismul, cât și sufletul. Dacă vorbim despre prima, medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că putem obține efecte miraculoase dacă ne abținem de la mâncare pe bază animală timp de câteva zile, însă efectele și mai uimitoare apar în momentul în care decidem să ținem post negru.

Nutriționistul dezvăluie faptul că atât ficatul, cât și celelalte organe vor avea doar de câștigat, dacă vom face o pauză de la mâncare pentru mai multe ore.

„În funcție de puterea noastră și de voința de a ne abține de la mâncare, ar fi bine să facem o pauză completă de la mâncare măcar o dată pe lună. Pentru că beneficiile pe care le are organismul din această oprire a alimentației sunt spectaculoase.

75% din energia noastră vitală este cheltuită pentru digestie și metabolism. Dacă vrem să ajutăm organismul și ficatul în special, e bine să îi dăm o pauză. Și cea mai bună pauză nu este să mâncăm alimente de origine vegetală, ci să nu mâncăm.

Cum arată trenul-spital secret folosit pentru evacuarea soldaţilor răniţi în Ucraina | VIDEO
Recomandări
Cum arată trenul-spital secret folosit pentru evacuarea soldaţilor răniţi în Ucraina | VIDEO

Fără hidratare corectă, organismul este pus într-un impas, nu poate elimina toxinele, însă mâncarea nu este obligatorie”, a explicat medicul nutriționist Mihaela Bilic, într-o intervenție televizată.

Ce să mâncăm în post, ca să nu ne îngrășăm

Când vine vorba de alimentele pe care ar trebui să ne axăm în post, ca să nu acumulăm kilograme în plus, Mihaela Bilic spune că legumele trebuie să primeze.

Totuși, nu trebuie să pregătim mâncarea cu foarte mult ulei, pentru că efectele sănătoase ale legumelor vor fi anulate.

Ar fi bine să punem accentul pe legume, indiferent că sunt proaspete, congelate, în conservă, pe ciorbe, pe tocănițe, adică să gătim legumele, dar fără mult ulei, cu suc de roșii, băgate la cuptor.

Nu este nicio problemă dacă între legume apare și cartoful. Dacă facem pilaf sau paste, nu trebuie să punem ulei din belșug, pentru că acolo sunt multe calorii. Într-o lingură de ulei avem 100 de calorii. Punem condimente, ierburi aromate, pentru a da gust. Citește continuarea pe libertateapentrufemei.ro

ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL LIBERTATEAPENTRUFEMEI.RO

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.