Păstrează la congelator diverse legume de toamnă și vei avea provizii pentru sezonul rece, când prețul lor este mult mai mare. În plus, toamna ai ocazia să cumperi legume proaspete și bune de la producătorii locali. Iarna, ești nevoită să le cumperi din supermarket, aduse din străinătate, multe dintre ele stropite cu pesticide.

5 avantaje să congelezi legume de toamnă

Nu este deloc complicat să pui la congelator diverse pachete cu legume. Nu trebuie decât să le speli bine, să le tai în bucăți potrivite sau să le cureți de cotoare și semințe, acolo unde cazul. Îți mai trebuie doar caserole simple din plastic sau punguțe alimentare noi, în care să le stochezi.

  1. Dacă păstrezi legume la congelator, îți ia mai puțin timp să le pregătești pentru congelare, decât să faci saramură și să le pui în borcane, la murat.
  2. Legumele își păstrează cu culoarea naturală și gustul lor, fără adaos de sare și oțet.
  3. Când vrei să gătești, ai deja pachetele cu legume spălate, curățate și tăiate. Nu trebuie decât să le pui în oala cu ciorbă sau în tavă și ele se vor decongela în timpul gătirii.
  4. Legumele congelate nu pierd nici vitamine, nici săruri minerale. Ele își păstrează nutrienții benefici în stare naturală. Unele vitamine se pierd la gătit, când sunt fierte sau coapte, așa cum este vitamina C, vitamina E sau acidul folic.
  5. Timpul de gătire va fi mult mai scurt, dacă folosești legumele puse la congelator deja spălate și curățate.

Top 10 legume de toamnă pe care merită să le congelezi

Chiar dacă pregătești tot felul de conserve cu zacuscă, vinete coapte, ardei copți sau gogoșari murați, merită să pui la congelat diverse legume de toamnă aromate și gustoase.

  1. Ceapa roșie sau ceapă galbenă tăiată felii sau mărunțită. Nu își pierde gustul dacă este congelată, din contră, va fi mai dulce în mâncare.
  2. Cubulețe de cartofi noi cu coajă, bine spălate. Pune-le în pungi alimentare la congelator, iar la iarnă folosește-le pentru un piure delicios sau pentru supele cremă.
  3. Ardei grași sau gogoșari tăiați cubulețe pentru diverse supe, ciorbe, tocănițe și garnituri.
  4. Morcovii tăiați rondele sau dați pe răzătoarea cu ochiuri mari se pot congela în pungi alimentare. Îi vei folosi la tot felul de preparate, inclusiv la salatele de crudități cu alte leguminoase aromate.
  5. Roșiile cherry se păstrează bine la congelator și pot fi folosite pentru paste, pizza, diverse sosuri și tocănițe.
  6. Citește continuarea pe libertateapentrufemei.ro

ARTICOL PRELUAT DE PE SITE-UL LIBERTATEAPENTRUFEMEI.RO

 
 

Urmărește-ne pe Google News