- Morcovi – ochi
Morcovii sunt bogaţi în beta caroten (vitamina A), o dietă bogată în morcovi ajutând la stimularea sănătăţii ochilor.
- Nuci – creier
Nucile mențin tinere funcțiile creierului. Acestea constituie surse ideale de acizi graşi esenţiali – Omega-3 şi Omega-6, precum şi de acid folic, vitamina E şi vitamina B6.
- Struguri – plămâni
Când vine vorba de detoxifierea plămânilor, strugurii sunt cea mai bună alegere. Ei conțin o substanță numită proantocianidină, care acționează ca un tonic, combate radicalii liberi, sporește imunitatea căilor respiratorii, ameliorează astmul și reduce riscul de emfizem pulmonar.
- Roșii – inimă
Roşiile ajută la prevenirea şi combaterea unor boli de tip coronarian datorită unui puternic antioxidant pe care îl conţin.
- Ghimbir – Stomac
Ceaiul de ghimbir combate disconfortul digestiv prin îmbunătăţirea absorbţiei de substanţe benefice din alimente şi prevenirea supraalimentaţiei.
- Citrice – sâni
Citricele previn apariția cancerului la sân, precum și a altor tipuri de cancer al aparatului reproducător.
- Cartofi dulci – pancreas
Cartofii dulci oferă protecție pancreasului, făcând posibilă eliberarea treptată de zaharuri în organism. În acest fel, nu pune presiune asupra sistemului digestiv.
- Fasole – rinichi
Fasolea boabe curăță vezica urinară și rinichii, ajutând la eliminarea toxinelor din organism și la o mai bună funcționare a acestor organe.
- Țelină – oase
Oasele sunt 23% sodiu, ca și țelina. Dacă nu este suficient sodiu în dieta ta, corpul o extrage din oase, făcându-le friabile, țelina având rolul de a reface nevoile scheletului corpului.
- Avocado – uter
Conținând acid folic, fructul de avocado reduce riscul displaziei cervicale, care poate degenera în cancer de col uterin.
Sursă foto: Facebook/Health Tips Portal, hepta.ro.