Exoticul fruct este apreciat de specialiştii în alimentaţie pentru conţinutul bogat de acizi graşi monosaturaţi. Aceştia sunt benefici pentru sistemul cardiovascular. În plus, avocado oferă organismului o cantitate semnificativă de vitamina E, vitamina B, potasiu şi magneziu. Se recomandă consumul unui fruct pe zi.
Căpşunele, cireşele, afinele şi zmeura conţin polifenoli, substanţe bune pentru inimă şi pentru artere. Pentru că aceste fructe îmbunătăţesc elasticitatea pereţilor vaselor de sânge, nutriţioniştii susţin că ele contribuie în mod eficient la rezolvarea problemelor cardiovasculare.
Miezul de nucă este o sursă foarte bună de acizi graşi esenţiali de tip Omega 3. În plus, conţine şi numeroase grăsimi mono şi polinesaturate. La fel de benefice sunt şi migdalele.
Carenţa de vitamina D creşte riscul de a suferi un atac de cord, spun specialiştii. Această vitamină poate fi luată din alimentaţie sau prin expunerea la soare. Pentru că în acest sezon nu poţi sta la plajă, apelează cu încredere la peştele gras, cum ar fi somon, hering, anşoa, ton, păstrăv şi sardine. În plus, somonul reprezintă o sursă sigură de acizi graşi esenţiali Omega 3, care reduce tensiunea arterială şi scade riscul de formare a cheagurilor de sânge.
Frunzele de spanac conţin luteină, potasiu şi fibre care pot ajuta inima să rămână sănătoasă. Pentru a preveni bolile cardiace, medicii recomandă consumul de spanac de minimum două ori pe săptămână.
Cercetătorii au stabilit că persoanele care consumă regulat soia au un nivel mai scăzut al colesterolului. Acest aliment este o importantă sursă de proteine vegetale, foarte eficiente pentru păstrarea unui ritm cardiac sănătos.
Nutriţioniştii te sfătuiesc să îţi începi ziua cu un castron aburind cu terci de ovăz, aliment plin de acizi graşi Omega 3 şi potasiu. Cerealele sunt bogate în fibre şi pot reduce nivelul colesterolului rău, păstrând arterele curate.
8. Usturoiul
9. Uleiul de măsline virgin
Considerat ca având un crescut rol protector pentru inimă, uleiul de măsline virgin este recomandat cardiacilor de toţi specialiştii revistei internaţionale Annals of Internal Medicine. Spre deosebire de untdelemnul rafinat, acesta conţine mai mulţi polifenoli, antioxidanţi deosebit de puternici şi benefici pentru organism.
Consumat la masa de prânz, ardeiul iute previne creşterea zahărului din sânge, conform unui studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea din Tasmania. Acesta este extrem de important pentru sistemul cardiovascular, pentru că excesul de glucoză din sânge poate duce la formarea colesterolului pe vasele inimii.