1. Regimul cântărit. Restricţia se referă la greutatea alimentelor consumate zilnic. Greutatea se stabileşte prin tatonare, e individuală şi trebuie să fie suficientă pentru ca persoana care urmează regimul să nu se simtă slăbită.
2. Regimul hipocaloric. Constă în compunerea de meniuri zilnice, în baza unor tabele care conţin valoarea calorică a fiecărui aliment. În acest caz, dietele e bine să conţină minimum 1.500 şi maximum 2.000 de calorii.
3. Suprimarea unei mese. În acest caz, se suprimă una din cele trei mese zilnice principale. Cel mai frecvent se renunţă la micul dejun, pentru ca distanţa dintre masa de seară şi cea de a doua zi să fie mai mare.
4. Regimul cu trei alimente la fiecare masă. Restricţia se referă la numărul de alimente care pot fi consumate deodată. Dieta e mai dificil de urmat, pentru că trebuie respectate meniuri ca: brânză – cartofi – morcovi raşi sau morcovi fierţi – ouă – biscuiţi.
5. Regimul vegetarian. Se exclud din alimentaţie toate produsele de origine animală (carne, peşte, crustacee sau lapte), dar nu şi subprodusele acestora (brânză şi ouă).
6. Regimul vegetal. Exclude toate alimentele de origine animală şi subprodusele acestora.
7. Regimul de crudităţi. Alimentele se consumă în stare naturală, adică crude. În acest caz se renunţă, desigur, la carne, peşte, cereale şi leguminoase, în favoarea fructelor proaspete, uscate şi oleaginoase, a legumelor, a produselor lactate şi a ouălor.
8. Regimul disociat. Acest regim favorizează enorm digestia şi e bun pentru cei care suferă de indigestie cronică, enterită, colită, fermentaţie, balonare etc. Tot ce contează în acest caz e să asociaţi la aceeaşi masă alimente care se digeră la fel. De exemplu: mic dejun cu fructe şi iaurt; cină cu legume crude şi fierte consumate cu ou, brânză, peşte sau carne. Această dietă trebuie utilizată pe perioade limitate.
9. Regimul sărac în grăsimi. Din acest tip de dietă sunt excluse untul, smântâna, majoritatea brânzeturilor şi a produselor lactate, cărnurile, peştele gras, uleiurile vegetale, grăsimile pentru gătit şi oleaginoasele (alune, seminţe etc.). Regimul e recomandat celor cu probleme hepato-biliare, cardiovasculare sau cu exces ponderal.
Cumpăraţi cartea cu doar 9,99 de lei
Miercuri, 4 mai, ziarul Libertatea lansează cartea “Ghid de detoxifiere. Metode simple de eliminare a toxinelor din organism” – volum semnat de faimosul naturopat Christopher Vasey. Cartea oferă soluţii simple şi naturale pentru regenerarea şi purificarea organismului şi conţine tehnici de detoxificare ce vindecă boli şi redau pofta de viaţă. Ghidul explică pe înţelesul tuturor funcţia de curăţare a organismului, precum şi metodele 100% naturale prin care se poate realiza.
Căutaţi poimâine la chioşcuri ziarul Libertatea împreună cu volumul Ghid de detoxifiere, la un preţ special!