2. Beţi fără teamă laptele degresat

Acesta are un conţinut caloric redus, 35 cal./100 ml şi este o sursă nepreţuită de calciu, vitamine şi minerale. Doza optimă de calciu pentru un adult presupune consumul a minimum 500 ml lapte pe zi.

3. Preparaţi-vă singuri ceai cu gheaţă

Într-un filtru de cafea puneţi două-trei pliculeţe de ceai de fructe şi lăsaţi să curgă peste ele un litru de apă. Consumat rece, eventual cu câteva cuburi de gheaţă şi fără zahăr, este ideal pentru hidratare.

4. Mâncaţi ciorbă sau supă

Acestea sunt preparate sănătoase, bogate în apă, minerale şi vitamine, dar şi proteine (carnea) şi glucide (cartofii). O porţie generoasă de supă sau de ciorbă poate asigura aportul a 250-350 ml de apă în organism.

5. Consumaţi legume proaspete

Ingredientul principal al legumelor este apa, în cazul fructelor, acestea conţin şi zahăr. Un kilogram de fructe poate înlocui cu succes aproape un litru de apă.

6. Faceţi „şpriţ” din băuturile răcoritoare

Diluaţi 1/3 pahar de suc cu 2/3 apă, astfel încât să nu fie prea mare valoarea calorică a lichidului rezultat, iar dumneavoastră să vă bucuraţi în continuare de gust.

7. Aromaţi apa plată

Puneţi apă într-un pahar, apoi adăugaţi câteva felii de lămâie sau de portocală. Veţi obţine un lichid plăcut la gust, pe care îl veţi bea cu mai multă plăcere.

8. Gătiţi mâncăruri cu sos

Preparaţi alimentele prin înăbuşire, în felul acesta se va păstra foarte mult din conţinutul de apă din ele.

9. Autoconvingeţi-vă că apa e sănătoasă

Propuneţi-vă să beţi câte un pahar de apă la fiecare masă principală şi în felul acesta veţi atinge un consum de 750 ml pe zi.

10. Ţineţi la îndemână sticluţe cu apă

În maşină, la serviciu şi chiar pe noptiera patului ar trebui să existe o sticluţă cu apă plată. În felul acesta veţi fi tentaţi să mai luaţi câte o înghiţitură.
PONT
Dimineaţa, în loc de cafea, beţi un pahar cu apă, pentru că aceasta reface volumul sangvin şi reduce nivelul hormonilor de stres.

 
 

Urmărește-ne pe Google News