– Dacă te speli pe faţă cu apă rece, pielea va fi mai fermă. – FALS!
Apa rece, ca şi apa fierbinte excită capilarele de la nivelul pielii şi prin urmare, pot irit faţa. Mai mult, spălatul pe faţă cu apă rece poate provoca o afecţiune numită cuperoză (prin piele se văd vase de sânge subţiri sparte), care nu poate fi tratată, ci doar ascunsă cu ajutorul produselor cosmetice.

Gheaţa ajută la micşorarea porilor pielii. FALS!
Nimic nu poate micşora porii pielii. Mărimea lor este rezultatul geneticii, nu al temperaturii aplicate pe piele. Singureşe care pot micşora uşor porii sunt peelingurile chimice, care îţi curăţă straturile de la suprafata pielii. În rest, mărimea porilor poate fi estompată cu fond de ten.

– Nu e bine să storci coşurile şi punctele negre. –FALS!
Coşurile şi punctele negre trebuie curăţate, însă nu trebuie să faci asta acasă, apăsând pielea cu unghia, pentru că poţi zdrobi ţesuturile şi îţi poţi păta faţa. Dacă ai astfel de probleme e bine să-ţi programezi o şedinţă de cosmetică o dăată la cel mult două luni, pentru curăţarea feţei.

– Nu e bine să te speli cu săpun pe faţă. –FALS!
E bine să foloseşti săpun special pentru curăţarea feţei o dată pe zi, de preferat seara, după demachiere. Nu trebuie folosită însă, în nici un caz, săpunuri obişnuite, pentru că usucă foarte tare pielea şi o pot irita.

– Acneea poate fi îndepărtată prin spălare FALS
Printr-o frecare insistentă a suprafeţei afectate de acnee nu vei reuşi decât să măreşti secreţia de sebum, agravând problema. Pentru a scăpa de această afecţiune neplăcută e nevoie să faci în paralele, tratament dermatologic şi tratament cosmetic de specialitate. Pentru spălarea feţei trebuie să foloseşti doar produse speciale antiacnee.

– Aplicaţi întâi anticearcanul şi apoi fondul de ten.-FALS!
Specialiştii în make up aplică întâi fondul de ten ca să uniformizeze culoarea feţei şi să creeze o bază pentru anticearcăn. După ce aplică anticearcănul, acoperă totul cu un strat de pudră de finisaj, care va estompa diferenţele de nuanţe.

– Dacă ai tenul închis la culoare, nu te afectează ultravioletele. FALS!
Ultraviletele afectează orice tip de piele. Desigur, persoanele cu tenul alb sunt mai sensibile la soare şi pot face arsuri grave, pentru că nu au acel strat protector de melanină, pe care îl conţine pielea mai închisă la culoare.

– Tenul gras nu are nevoie de hidratare. FALS!
Poate exista chiar şi ten gras deshidratat. Pentru îngrijirea acestui tip de piele este nevoie de o cremă specială sau de tratamente hidratante realizate de un specialist.

– Pielea uscată cauzează riduri. -FALS!
Ridurile sunt provocate de îmbâtrânire şi tocmai de aceea, dupa 35 de ani, se recomandă folosirea zilnică a unei creme antirid pentru prevenţie. Deshidratarea feţei nu produce riduri, ci descuamează pielea (o face să se jupoaie) şi îi dă un aspect tern.

 
 

Urmărește-ne pe Google News