Majoritatea oamenilor trec prin perioade în care pur și simplu nu au chef să mai facă nimic. De fapt, acesta este unul dintre motivele pentru care atât de mulți se luptă cu procrastinarea.

În zile ca acestea, un obicei rapid de îngrijire de sine ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă simți mai bine.

Sunt lucruri care te ajută să te simți mai bine, fără să sacrifici o mare parte din zi pentru a începe să practici grija de sine. Să te simți fericit nu este doar ceva care se întâmplă pur și simplu, este și ceva ce poți și e bine să creezi.

Iată 10 obiceiuri zilnice care îți pot îmbunătăți starea de spirit:

Fă-ți patul

S-ar putea să nu crezi că ceva atât de mic precum a-ți face patul poate face o diferență în starea ta de spirit, dar, de fapt, un obicei aparent banal poate da tonul pentru întreaga zi. A-ți face patul în fiecare dimineață este atât de important și au existat o mulțime de studii care să o demonstreze.

Detaliile mici, cum ar fi să vă faceți patul, vă ajută să simțiți că viața voastră este pusă cap la cap, că dețineți controlul și vă îndeamnă să faceți mai multe sarcini organizatorice pe parcursul zilei. Fă un obicei din asta și nici nu va trebui să te gândești la el zi de zi, pentru că va deveni rutină.

Rufin Zamfir, expert în dezinformare rusească: „Este obligatoriu ca instituțiile competente să verifice dacă Rusia a interferat în procesul electoral din România”
Recomandări
Rufin Zamfir, expert în dezinformare rusească: „Este obligatoriu ca instituțiile competente să verifice dacă Rusia a interferat în procesul electoral din România”

Mișcare și ieșiri în aer liber

Dacă vrei să-ți limpezești gândurile și să-ți recapeți energia, încearcă să ieși afară pentru a schimba peisajul. O mulțime de studii leagă ieșirile și plimbările în natură de îmbunătățirea sănătății mintale și a funcției creierului.

Sau, dacă aveți o mobilitate limitată sau nu aveți chef de mers pe jos, puteți să petreceți pur și simplu 15 minute stând în curtea din spate sau pe balcon, uitându-vă la cer și la copaci și respirând aer curat. Este unul dintre acele obiceiuri zilnice care nu vă solicită foarte mult timp, dar pot face diferența.

Fericirea este, fără îndoială, un lucru complex. Dar ironia este că majoritatea lucrurilor care creează mulțumire sunt de fapt destul de simple.

Adesea, cea mai elementară îngrijire de sine are cel mai mare impact asupra bunăstării tale.

Beneficiile exercițiilor fizice nu se referă doar la sănătatea fizică, ci și la sănătatea mintală. Dacă poți ieși în natură pentru niște exerciții, chiar mai bine.

Dacă nu puteți să ieșiți, treziți-vă, puneți muzică bună și dansați în timp ce vă îmbrăcați, apoi vedeți cum este starea dvs. de spirit. Mișcarea corpului este o modalitate excelentă de a pompa endorfine și de a-ți stimula instantaneu starea de spirit.

Mircea Geoană, când ocupa funcția de ministru de externe, l-a angajat pe Călin Georgescu drept consilier personal
Recomandări
Mircea Geoană, când ocupa funcția de ministru de externe, l-a angajat pe Călin Georgescu drept consilier personal

Descoperă care nu beneficiile exercițiilor fizice în aer liber.

Practică recunoștința

Simțim mereu că sunt atât de multe de făcut, mereu mai avem ceva de îndeplinit, obiective de atins și nemulțumiri.

Viața este plină de astfel de provocări și situații stresante — de la mari încercări și necazuri, până la micile inconveniente zilnice.

Chiar și cu cele mai bune intenții din lume, este greu să ții stresul și anxietatea complet la distanță. Dar pur și simplu să-ți spui că nu ar trebui să te stresezi nu ajută pe nimeni. În schimb, un lucru practic pe care îl poți face este să exersezi recunoștința.

Exercițiul recunoștinței nu înlătură neapărat lucrurile neplăcute din viața ta, dar te ajută să-ți concentrezi atenția departe de ele. Pentru că adevărul este că indiferent de ce se întâmplă, întotdeauna există ceva pentru care să fii recunoscător.

Dacă vrei să te simți fericit, trebuie să-ți reamintești de ce ești deja fericit.

Un jurnal de recunoștință sau o practică zilnică funcționează ajutându-vă cu adevărat să acordați atenție acelor lucruri deja bune din viața voastră, poate familia, poate sănătatea, poate lucrurile pe care deja le-ați obținut.

Cercetările arată că recunoștința este asociată cu niveluri mai mari de fericire și:

Mulțumim, Klaus! Aroganța, lăcomia și servilismul au produs, în mod uimitor, speranță
Recomandări
Mulțumim, Klaus! Aroganța, lăcomia și servilismul au produs, în mod uimitor, speranță
  • Te ajută să simți mai multe emoții pozitive
  • Îmbunătățește starea de sănătate
  • Oferă reziliență la situațiile stresante
  • Te ajută să construiești relații puternice

Când te trezești, începe ziua prin a enumera câteva lucruri (în mod ideal, notează-le) pentru care te simți recunoscător.

Dă-ți voie cu adevărat să simți emoțiile pozitive pe care acest exercițiu le aduce. Este o modalitate grozavă de a te pregăti pentru o zi bună. De asemenea, poți repeta exercițiul și la finalul zilei. Este unul dintre acele obiceiuri zilnice atât la îndemână și cu rezultate uimitoare.

Vorbește-ți frumos

Fie că suntem sau nu conștienți, toți ne vorbim cel mai mult nouă înșine și, de cele mai multe ori, nu ne spunem cele mai drăguțe lucruri. Ba dimpotrivă, dacă suntem cu adevărat atenți la dialogul nostru interior, este foarte probabil să observăm cât de mult ne certăm și ne criticăm. Sau, pentru a scăpa de disconfotul creat de nemulțumirile legate de propria persoană, putem spune că nu ne pasă.

Adevărul este că ne pasă chiar foarte mult, iar felul în care ne vorbim nouă înșine are un impact foarte mare asupra nivelului de energie și asupra stării de spirit pe parcusul întregii zile.

Așadar, fă un obicei din a-ți spune lucruri drăguțe în fiecare zi. E ca un exercițiu al recunoștinței despre tine însuți.

Mai mult, observă când te critici și încearcă să fii mai blând cu tine, atât timp cât suntem oamenii, cu toții facem greșeli.

Zâmbește soarelui

Nu, nu este o metaforă, ci este unul dintre acele obiceiuri zilnice care îți vor îmbunătăți strea de spirit.

Razele soarelui nu sunt importante doar pentru fixarea vitaminei D în organism, care este esențială, ci și pentru felul în care ne simțim. Zilele însorite sunt cele care ne încarcă de energie și de bună dispoziție.

În plus, să zâmbești are efecte semnificative asupra sistemului nervos și asupra stării generale.

Nu este nevoie să fi câștigat la loto pentru a zâmbi la soare, doar oferă-ți câteva minute zilnic în care să te energizezi cu lumina soarelui și să zâmbești pur și simplu, chiar fără motiv. E un lucru mic cu efecte mari.

Organizarea

Deși mulți dintre noi nici nu vor să citească acest cuvânt, de fapt, organizarea ne ajută să ne simțim mai în control. În acest fel, puteți încerca să evitați, sau cel puțin să reduceți, sentimentul de copleșire și procrastinarea.

Când ne simțim neputincioși, acest sentiment alimentează anxietatea. A avea un plan și a face mici pași realizabili în fiecare zi te va face să te simți mai responsabil de propriul destin.

Organizarea poate include aranjarea spațiului. Poate fi, de asemenea, să vă clarificați prioritățile pentru ziua respectivă și să faceți mai întâi cele mai importante lucruri.

Stabilirea unor obiective zilnice foarte mici și realizabile te ajută să fii la zi cu lucrurile importante pentru tine și să simți că ai realizat ceva.

Vorbește cu un prieten

Cercetările sugerează că oamenii care au legături strânse cu prietenii și familia tind să aibă niveluri de fericire mai ridicate în general.

Așadar, dacă te simți copleșit sau singur, contactul cu un prieten apropiat sau un membru al familiei te-ar putea ajuta să obții o nouă perspectivă.

În timp ce un apel telefonic rapid sau un mesaj pe chat ar putea ajuta foarte mult, e cu adevărat benefic să vă acordați ceva timp să ieșiți la o cafea. Poate nu zilnic, dar măcar săptămânal sau lunar. Asta pentru că, în aglomerația din viețile noastre, adesea neglijăm relațiile care ne aduc cu adevărat satisfacție și ne îmbunătățesc strea de spirit.

Fă mai multe lucruri de care te bucuri cu adevărat

Este ușor să fii prins zi de zi făcând lucruri pe care ”trebuie” să le faci, mai degrabă decât lucruri pe care le faci cu adevărată plăcere. Doar pentru că tuturor prietenilor tăi le place să meargă la cursuri de cycling nu înseamnă că trebuie să faci asta și doar pentru că sora ta crede că este o risipă de bani să-ți faci o manichiură nu înseamnă că trebuie să-i asculți sfatul.

Gândește-te la lucrurile de care te bucuri cu adevărat. Acest lucru ar putea fi orice, de la gătit, la mersul la yoga cu prietenii sau singură, la plimbări pe cont propriu, dans, citit sau poate, un serial drăguț.

Toată lumea are plăceri vinovate, toată lumea are pasiuni, hobby-uri și mici răsfățuri și nu ar trebui să simți niciodată nevoia să-ți ceri scuze pentru ele. Sigur, dacă ajungi să petreci ore întregi în fiecare noapte uitându-te la televizor în loc să lucrezi la a-ți împlini visul, atunci asta poate fi o problemă, dar, în general, permite-ți să faci mai multe lucruri pe care le iubești cu adevărat.

Respiră

Pentru unii poate părea o glumă, căci, nu-i așa, cu toții respirăm.

Totuși, dacă aveți nevoie de o modalitate rapidă de a vă limpezi gândurile și a vă liniști emoțiile, este recomandat să vă luați câteva minute pentru a practica exerciții de respirație. Un exercițiu simplu este:

  • Inspirați încet timp de patru secunde
  • Ține-ți respirația timp de patru secunde
  • Expiră încet timp de patru secunde
  • Ține-ți din nou respirația încă patru secunde

Bea suficientă apă

Este bine cunoscut faptul că apa vă poate aduce beneficii sănătății generale, de la îmbunătățirea sistemului digestiv până la scăderea în greutate și multe altele. Menținerea unei hidratari adecvate poate face mai multde atât, ea poate îmbunătăți și starea de spirit. Este unul dintre acele obiceiuri zilnice cu multiple beneficii.

Reducerea consumului de apă poate activa diferite zone ale creierului care vă fac să vă simțiți anxios, nervos și recativ.

De asemenea, apa vă poate crește nivelul de satisfacție, făcându-vă să vă simțiți energici, în timp ce atunci când sunteți deshidratat, sunteți predispus să fiți lent și mai puțin energic. Pe măsură ce nivelul tău de hidratare crește, s-ar putea să te simți dornic să faci lucrurile, să socializezi și să-ți îmbunătățești atitudinea.

Apa vă poate ajuta să rămâneți concentrat, deoarece poate crește vigilența, poate îmbunătăți timpul de reacție și vă poate crește durata de atenție.

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (1)

bartusgeorgiana   •   10.07.2023, 22:19

Un articol util

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cine sunt românii care l-au votat pe Călin Georgescu. A fost ales de mulți cu studii primare sau medii
Știrileprotv.ro
Cine sunt românii care l-au votat pe Călin Georgescu. A fost ales de mulți cu studii primare sau medii
Ce AVERE are Călin Georgescu. Acest detaliu din CV-ul lui a atras în mod special atenția multora. Despre ce e vorba
Viva.ro
Ce AVERE are Călin Georgescu. Acest detaliu din CV-ul lui a atras în mod special atenția multora. Despre ce e vorba
Colegii de scenă și-au luat adio de la Gabriel Cotabiță. Fiicele artistului, un monument de tristețe. Imagini emoționante de la Cimitirul Bellu
Libertateapentrufemei.ro
Colegii de scenă și-au luat adio de la Gabriel Cotabiță. Fiicele artistului, un monument de tristețe. Imagini emoționante de la Cimitirul Bellu
Ce afaceri deține și câți bani face soția lui Călin Georgescu. Cristela este practician holisitic iar pandemia i-a închis cabinetul din Austria
FANATIK.RO
Ce afaceri deține și câți bani face soția lui Călin Georgescu. Cristela este practician holisitic iar pandemia i-a închis cabinetul din Austria
Ion Țiriac, întrebat despre lupta dintre Lasconi și Georgescu: „Știți ce președinte mi-aș dori?”
GSP.RO
Ion Țiriac, întrebat despre lupta dintre Lasconi și Georgescu: „Știți ce președinte mi-aș dori?”
„Șoc în România!” Ce spune presa internațională despre victoria neașteptată din primul tur la alegerile prezidențiale a lui Călin Georgescu
Elle.ro
„Șoc în România!” Ce spune presa internațională despre victoria neașteptată din primul tur la alegerile prezidențiale a lui Călin Georgescu
Trecutul neștiut al femeii care aspiră la titlul de Prima Doamnă a României. Ce s-a aflat acum despre Cristela Georgescu, soția lui Călin Georgescu
Unica.ro
Trecutul neștiut al femeii care aspiră la titlul de Prima Doamnă a României. Ce s-a aflat acum despre Cristela Georgescu, soția lui Călin Georgescu
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Financiarul.ro
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Început de decembrie cu ploi, lapoviță și ninsori. ANM a actualizat prognoza meteo pe 4 săptămâni
Observatornews.ro
Început de decembrie cu ploi, lapoviță și ninsori. ANM a actualizat prognoza meteo pe 4 săptămâni
Horoscop 26 noiembrie 2024. Taurii intră într-o perioadă în care încearcă să obțină beneficii de pe urma eforturilor făcute în asociere cu alții
HOROSCOP
Horoscop 26 noiembrie 2024. Taurii intră într-o perioadă în care încearcă să obțină beneficii de pe urma eforturilor făcute în asociere cu alții

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI