2. Când prepari paste cu carne tocată sau musaca, alege carnea combinată, de vită şi porc, pentru că nu are aşa multă grăsime. Dacă vrei să găteşti şi mai dietetic, optează doar pentru carne de vită sau de pui;
3. Dacă incluzi usturoi într-o reţetă şi nu vrei să-ţi facă rău, fierbe-l puţin înainte. E suficient să clocotească două trei minute, apoi poate fi pus în preparatul respectiv;
5. Limba de porc sau de vită e mai suculentă dacă este fiartă la foc mic. Mai mult, dacă o pui la fiert în apă rece, cu puţină sare, îţi va fi mai uşor să-i cureţi spuma;
6. Când prepari roşii umplute, goleşte-le de miez cu ajutorul linguriţei, ca să nu se spargă. Din pulpa pe care o scoţi din interior poţi prepara, adăugând sare, piper, puţin usturoi şi busuioc, un sos de casă pe care îl poţi consuma cu cartofi prăjiţi sau cu pizza;
7. În caz că vrei să faci chifteluţe din cartofi, stoarce-i bine de zeamă după ce îi dai pe răzătoare. În acest fel nu va fi necesar să pui făină în compoziţie, pentru că va fi destul de legată;
8. Ți-a rămas gălbenuş după ce ai preparat o reţetă? Pune-l într-o ceşcuţă şi acoperă-l cu ulei. Îl poţi păstra în acest fel, la frigider, încă 24 de ore;
9. Poţi înlocui pesmetul pentru şniţele cu migdale, miez de nucă sau alune bine pisate ori cu fulgi de cocos;
10. Omleta iese mult mai pufoasă dacă pui puţin praf de copt în compoziţie.