2. Lintea şi fasolea conţin 20-25 g proteine/100 g. Lintea este bogată în fibre, fier, magneziu, fosfor şi conţine foarte puţine grăsimi. Fasolea are în plus calciu şi potasiu. Poţi consuma orice fel de fasole: harricot, untoasă (lima), flagolet, egipteană, roşie, pitică, cannelli, barlotti, pitică neagră, lată (fave), neagră (chinezească), azuki (japoneză), albă. Dintre toate, azuki este cea mai bogată în proteine.

3. Cereale integrale conţin 12 g de proteine/100 g. Conţinutul de fibre este principalul argument în favoarea consumului de cereale integrale, dar şi vitaminele din complexul B, antioxidanţi, fier, zinc, magneziu şi cupru.

4. Mazărea conţine 9 g de proteine/100 g. Principala sa calitate este că ajută la stabilizarea nivelui de zahăr din sânge. De asemenea, este foarte bogată în vitamina C, B9, B2, B1, B5, B6, zinc, fier, fosfor şi potasiu.

5. Migdalele conţin 8 g proteine/100 g. Sunt bogate şi în vitamina E, un antioxidant care previne dezvoltarea celulelor canceroase. Migdalele mai au în compoziţie vitaminele A, C, D, K, B, minerale şi oligoelemente: magneziu, potasiu, calciu, mangan, fier, seleniu, zinc, cupru şi fosfor precum şi acizi graşi omega 3. Trebuie să le consumi crude.

6. Seminţele de dovleac conţin 8 g de proteine/100 g. Sunt şi un leac excelent împotriva insomniei, datorită conţinutului de triptofan, un aminoacid utilizat de creier la producerea serotoninei. Seminţele de dovleac crude se pot consuma ca atare sau în salate.

7. Algele conţin 6,2 g proteine/100 g. În plus, algele sunt foarte bogate în minerale şi oligoelemente enzime, vitamine. Pune-le în supe şi ciorbe, dacă nu îţi plac în salate, sosuri sau antreuri. În magazine găseşti nori- alge care se folosesc la prepararea sushi, wakame care pot fi adaugate în salatele de castraveţi, kombu- în supele de zarzavat, mai ales dacă vrei să slăbeşti.

8. Seminţele de cânepă conţin 6 g de proteine/100 g. Cercetătorii au descoperit că seminţele de cânepă sunt singura sursă de proteine comestibile asimilate complet de către organismul uman. Deci, în salatele pe care le prepari adaugă şi o mână de astfel de seminţe, de preferat măcinate pentru a fi mai bine absorbite proteinele!

9. Quinoa conţine 5 g proteine/100 g. Quinoa este o cereală care ajută la tratarea constipaţiei şi a colesterolui, datorită cantităţii mari de fibre din compoziţie. Conţine vitaminele B1, B2, B6, B9, E, precum şi fier, magneziu, fosfor, zinc, calciu. Din quinoa poţi prepara budinci, pilaf, rissotto, salate. Nu conţine gluten.

10. Avocado conţine 4 g de proteine/100 g. Consumat cu moderaţie, avocado este o sursă esenţială de grăsimi monosaturate care scad riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare şi a cancerului.
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News