Pentru a te asigura că țevile nu rămân înfundate, iată cele 15 lucruri pe care să nu le arunci în vasul de toaletă niciodată.
Cuprins:
15 lucruri pe care să nu le arunci în vasul de toaletă
Șervețele umede
Acestea sunt frecvent cauza înfundării și trebuie aruncate întotdeauna într-un coș de gunoi. Chiar și șervețelele pe care scrie că se pot spală sunt periculoase, pentru că nu se dezintegrează așa cum o face hârtia igienică, ceea ce poate provoca în cele din urmă probleme cu instalațiile sanitare.
Bețișoare de urechi sau articole din bumbac
Bețișoarele de urechi sau cotonetele din bumbac pentru demachiere nu trebuie aruncate în vasul de toaletă. Ele nu se descompun așa cum o face hârtia igienică și se vor bloca înăuntrul țevilor, ducând la înfundarea lor.
Produse menstruale
Produsele menstruale (tampoane, absorbante etc.) nu trebuie niciodată aruncate în vasul de toaletă. De ce? Aceste produse sunt menite să absoarbă apa, nu să se descompună în ea, ceea ce înseamnă că se vor expanda și cu siguranță acest lucru nu este bun pentru instalațiile sanitare.
Prezervative
Prezervativele nu sunt, de asemenea, concepute pentru a rezista în apă, astfel încât aruncarea lor în toaletă poate provoca înfundarea țevilor.
Scutece
La fel ca produsele menstruale, scutecele sunt menite să absoarbă apa. Scutecele nu se dezintegrează în apă și pot duce la daune costisitoare ale sistemului sanitar. Aruncă toate scutecele într-un sac și pune-le la gunoi.
Ața dentară
Aruncarea aței dentare în toaletă poate provoca de fapt daune mediului. Când este spălată, ața se transformă practic într-o plasă, prinzând și ținând alte resturi – poate chiar înfășura părți ale sistemului septic, cauzând probleme grave.
Prosoape de bucătărie din hârtie
S-ar putea să crezi că prosoapele de bucătărie din hârtie nu sunt atât de diferite de hârtia igienică, dar pur și simplu nu sunt concepute pentru a se descompune în felul în care o face hârtia igienică. În cazul în care trebuie să folosești prosoape de hârtie sau șervețele în locul hârtiei igienice, aruncă-le într-un coș de gunoi.
Pastile
Dacă ai pastile vechi de care trebuie să scapi, nu le arunca în toaletă – apa din toaletă nu le descompune corect, ceea ce înseamnă că medicamentul intră în apă și poate provoca efecte toxice asupra mediului.
Mucuri de țigară
Pe lângă faptul că provoacă înfundări, mucurile de țigări sunt făcute din substanțe chimice toxice și acestea vor ajunge în apă prin aruncarea lor în toaletă.
Nisip din litiera pisicii
Unele mărci de nisip pentru pisici susțin că pot fi aruncate în toaletă, cu toate acestea, majoritatea toaletelor nu folosesc suficientă apă pentru a deplasa așternutul igienic în mod corespunzător în conducte.
Chiar dacă marca susține că poate fi aruncat în toaletă, nu aruncați nisipul de pisici în vas. Deșeurile de pisică din litieră nu ar trebui, de asemenea, să fie aruncate în vasul de toaletă, deoarece așternutul deshidratează fecalele și toaletele sunt menite să spele deșeurile solubile în apă.
Păr
La fel ca ața dentară, părul formează un fel de plasă atunci când îl arunci în scurgere și se prinde în țevi. În plus, părul nu se dizolvă niciodată, astfel încât creează un risc mai mare pentru înfundarea sistemului.
Gumă
Aruncarea gumei în toaletă este o mare greșeală, deoarece este lipicioasă și insolubilă. Fiind lipicios, acest lucru duce la un risc crescut de a înfunda țevile. Deoarece este insolubilă, guma nu se va dezintegra niciodată, provocând un risc major pentru potențiale probleme ale sistemului de instalație sanitară.
Grăsime
La fel cum nu ar trebui să arunci grăsimea de gătit pe scurgere, nu ar trebui să o arunci niciodată în vasul de toaletă. Când grăsimea se răcește, aceasta se coagulează, ceea ce o face mai groasă și duce la riscul înfundării conductelor.
Alimente
Acest lucru s-ar putea să te surprindă, dar aruncarea alimentelor poate provoca probleme instalațiilor sanitare. Deși sunt biodegradabile și se vor dizolva în cele din urmă, pot provoca înfundări, mai ales dacă sunt bucăți mari de mâncare.
Clor
Acesta poate fi cel mai surprinzător articol, deoarece probabil ești obișnuit să cureți cu clor. Înălbitorul este de fapt o substanță chimică prea dură pentru toaletă și sistemul septic. Mai bine folosești oțet.
Cum cureți robinetele sau para de la duș cu oțet – trucuri cu oțet, bune de știut