Cel puţin aşa susţine Lisa Barnes în “Cartea de bucate pentru copii”, de la Editura Corint (foto). Am descoperit în acest volum mâncăruri consistente şi delicioase, pentru copii între 6 şi 18 luni.
Paste cu brânză
Ingrediente: 250 g paste, o ceaşcă şi jumătate de bucheţele de broccoli, o ceaşcă de lapte, trei ceşti de brânză rasă, sare, trei linguri parmezan ras.
Mod de preparare: se pune o oală cu apă la foc mare, până dă în clocot. Se pun în ea pastele şi legumele şi se lasă să fiarbă la foc mic circa 7-10 minute, apoi se scurg de apă şi se pun înapoi în oală. Laptele se încălzeşte la foc mic şi se pune peste paste împreună cu brânza rasă, apoi se
Parfe de coacăze cu ricotta
Ingrediente: o ceaşcă de coacăze, o jumătate de ceaşcă de brânză ricotta, un vârf de linguriţă de scorţişoară.
Mod de preparare: se pasează coacăzele până devin o pastă fină, apoi se trec printr-o sită, ca să nu aibă seminţe. Într-un castron, se amestecă brânza şi scorţişoara. Într-o cupă pentru desert se pun, alternativ, straturi de piure de coacăze şi de brânză. În vârf se poate aşeza un fruct tăiat pe jumătate.
Atenţie! Înainte de a-i da copilului fructe de pădure, cere sfatul medicului pediatru
Piure de cartofi şi dovlecei
Ingrediente: un dovlecel decojit şi fără seminţe, trei cartofi mari, un măr curăţat de coajă şi de sâmburi, o lingură de ulei de măsline, o ceaşcă şi jumătate de supă sau de apă.
Mod de preparare: se taie dovlecelul, cartofii şi mărul în cubuleţe şi se călesc într-o tigaie circa 10 minute, în ulei de măsline. Se adaugă supa sau apa şi se lasă să fiarbă cam 30 de minute, încet, acoperite, până devin moi. Când sunt gata se pasează.