Pandişpan
Ingrediente: 350 g zahăr, 350 g făină, 50 ml ulei, 4 ouă, o lămâie, un plic de praf de copt, 600 g struguri albi şi roşii.
Preparare: se freacă 150 g zahăr cu gălbenuşurile şi coaja rasă de lămâie. Se adaugă treptat uleiul şi făina amestecată cu praful de copt. Se bat albuşurile spumă, se adaugă restul de zahăr şi zeama de lămâie, apoi se amestecă uşor cu gălbenuşurile. Aluatul se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Deasupra, se pun boabele de struguri (fără sâmburi). Se bagă la cuptor 45-50 de minute.
Brioşe
Ingrediente: 270 g făină, 260 ml lapte de soia, 80 ml ulei, 110 g zahăr brun, o linguriţă de esenţă de vanilie, 1/2 linguriţă de sare, 1/2 linguriţă de bicarbonat, o linguriţă de praf de copt, 48 de boabe de struguri, 12 hârtii pentru brioşe.
Preparare: se curăţă de sâmburi boabele de struguri şi se lasă deoparte. Se preîncălzeşte cuptorul şi se aşază cele 12 hârtiuţe de brioşe în forma specială. Se amestecă într-un bol, cu telul, făina cernută, zahărul, praful de copt, vanilia, sarea şi bicarbonatul de sodiu. Se adaugă laptele de soia şi uleiul şi se amestecă până la omogenizare. Se pune câte o lingură de compoziţie în fiecare formă, după care se adaugă câte 4 boabe de struguri. Se completează cu restul de aluat, astfel încât să se umple cam trei sferturi din fiecare alveolă. Se bagă tava la cuptor timp de 20-25 minute.