Penne all arrabbiata. Aprox 25 lei
Ingrediente
- o pungă penne
- 2 ardei roşii graşi
- 1/2 kg roşii
- 3 căţei usturoi
- o lingură ulei de măsline
- 1 ardei iute
- o ceapă
- sare şi piper după gust
- pătrunjel (opţional)
Roşiile se lasă la opărit în apă fierbinte câteva secunde, după care se decojesc, se taie în sferturi şi li se scot seminţele şi miezul.
Ardeii graşi se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie fâşii subţiri. Ardeiul iute se taie rondele. Usturoiul se pisează şi se pune în tigaie în ulei încins pentru circa un minut, după care adăugăm ceapa tocată mărunt. Mai lăsăm 5 minute la călit. Includem roşiile şi ardeii, sare şi piper după gust şi lăsăm încă10 minute pe foc.
Penne Bolognese rapide cu cârnăciori. Aprox 20 de lei
Ingrediente
- 6 cârnăciori fără pieliţă
- o linguriţă seminţe de fenicul
- 250 g de ciuperci, feliate
- 150 ml de vin roşu (opţional)
- două borcane de sos cu roşii şi legume
- 300 g de paste penne
- parmezan ras, pentru servit
Se încălzeşte o tigaie, se fărâmiţează în ea carnea de la cârnăciori şi se adaugă seminţele de fenicul (nu e nevoie să se adauge ulei).
Se prăjeşte câteva minute până când se rumeneşte, amestecând bine pentru a rupe carnea în bucăţele cât mai mici. Se adaugă ciupercile şi se prăjesc alte câteva minute până când încep să se înmoaie.
Se include amestecând vinul, dacă se foloseşte, şi se lasă la fiert un minut, apoi se adaugă sosul de roşii şi se mai pun pe foc un pic. Se fierb pastele. Când sunt gata, se scurg şi se pun peste sos. Se amestecă bine până când pastele sunt complet acoperite. La sfârşit, se presară parmezan.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_2ce313165b1506f6b4f95712a039efad.jpg)
Fettuccine carbonara cu mazăre. aprox 20 lei
Ingrediente
- fettuccine – o pungă
- 150 g şuncă
- 200 g cremă de brânză
- 250 g mazăre
- un căţel de usturoi
- un pahar cu lapte
- 50 g parmezan ras
- 30 g unt
- sare şi piper
Se pun la fiert pastele şi se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se iau de pe foc, se scurg bine şi se amestecă bine cu mazărea.
Şunca de Praga se taie bucăţele. Într-o tigaie se topeşte untul, se adaugă usturoiul pisat şi se mai lasă pe foc încă un minut. Se adaugă apoi laptele şi crema de brânză şi se omogenizează. Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă şunca de Praga şi parmezanul răzuit. Se amestecă pastele şi mazărea cu sosul, se potriveşte de sare şi piper şi se servesc
Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Libertatea vă urează Paște Fericit! Trimite și tu mesaje de Paște celor dragi în aceste zile de sărbătoare!
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/281_a6c27347f79b548bc1f86e5b078cda6b.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/153_1cf584b171257ae6b33fd5aaf1f03344.webp)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/197_feb75560624c54d6a011c0d70b6dab91.jpg)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/276_5e6d7afa3cd6be57958ff427cb702a20.png)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/43_ac4f4671d482d268d9a9bfd3940e95d9.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/15_9ace2cc9fa983aab990604d6eb87bef6.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_61898c8b64c8ea90948a5dae98e8bf07.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_3134ce495ae6a54ed060cd1969cb4f2f.jpg)