Mere
Merele au un conţinut extrem de ridicat de fibre şi de vitamine, printre care se numără A şi C. Un măr cu coajă conţine în jur de 3 grame de fibre, ceea ce reprezintă mai mult de 10% din cantitatea de fibre necesară organismul zilnic.
De asemenea, consumul de mere îmbunătăţeşte imunitatea. Un măr de dimensiuni medii conţine 8 % din doza zilnică necesară de vitamina C pentru a avea o imunitate bună (un măr pe zi este suficient pentru a avea o imunitate excelentă).
Mai mult, specialiştii spun că fibrele conţinute de măr determină scăderea nivelului de colesterol, reducând riscul depunerii acestuia pe artere (astfel, se previn riscurile de infarct miocardic). De asemenea, sucul de mere reduce riscul acumulării calciului şi formării pietrelor la rinichi.
Struguri
Strugurii conţin o mare varietate de antioxidanţi. Cei mai importanţi nutrienţi din compoziţia strugurilor sunt vitaminele A, C, B6 şi B9 şi mineralele esenţiale precum potasiul, calciul, fierul, fosforul, magneziul şi seleniul. Nutriţioniştii spun că prin substanţele pe care le conţin, strugurii cresc nivelul de oxid nitric din sânge, cu rolul de a preveni formarea blocajelor pe artere, reducând astfel riscul de infarct şi de accident vascular cerebral.
În plus, strugurii au un conţinut ridicat de apă şi fibre care ajută la detoxiferea organismului.
Dovleac
Dovleacul este o sursă bogată de vitamina A. În plus, betacarotenul conţinut de dovleac reduce riscul creşterii nivelului glicemiei. Miezul dovleacului conţine o cantitate mare de vitamine: A, C şi E, eficiente în cura de detoxifiere a organismului. Pentru creşterea imunităţii, trebuie urmat un tratament timp de 10-12 zile. În această perioadă se bea câte un pahar cu 100 ml de suc proaspăt de dovleac.
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!