Struguri

Strugurii conţin o mare varietate de antioxidanţi. Cei mai importanţi nutrienţi din compoziţia strugurilor sunt vitaminele A, C, B6 şi B9 şi mineralele esenţiale precum potasiul, calciul, fierul, fosforul, magneziul şi seleniul. Nutriţioniştii spun că prin substanţele pe care le conţin, strugurii cresc nivelul de oxid nitric din sânge, cu rolul de a preveni formarea blocajelor pe artere, reducând astfel riscul de infarct şi de accident vascular cerebral.
În plus, strugurii au un conţinut ridicat de apă şi fibre care ajută la detoxiferea organismului.

Dovleac

Dovleacul este o sursă bogată de vitamina A. În plus, betacarotenul conţinut de dovleac reduce riscul creşterii nivelului glicemiei. Miezul dovleacului conţine o cantitate mare de vitamine: A, C şi E, eficiente în cura de detoxifiere a organismului. Pentru creşterea imunităţii, trebuie urmat un tratament timp de 10-12 zile. În această perioadă se bea câte un pahar cu 100 ml de suc proaspăt de dovleac.
 
 
 

Exit poll alegeri prezidențiale 2024 – turul I. Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale potrivit BEC!
 

Urmărește-ne pe Google News