De asemenea, îți prezentăm cele 3 ținute potrivite pentru un interviu! Descoperă în rândurile de mai jos care sunt outfiturile cu care vei face furori și cum să le compui. Îți garantăm că, măcar din punct de vedere vestimentar, îți vei impresiona viitorul angajator.
Care sunt principiile pe care să le respecți atunci când te îmbraci pentru un interviu
Prima impresie contează: este afirmația cu care, din păcate, nu putem să nu fim de acord. Iar aceasta are o puternică componentă vizuală, ce e cu atât mai evidentă în cazul unui interviu. Poți avea o inteligență sclipitoare și cele mai tari abilități, dar, dacă vei veni la un interviu într-o ținută nepotrivită, poți considera că ai pornit cu stângul. Nu spunem că jobul nu va fi al tău, dar va fi mai dificil să lași o impresie wow potențialului tău angajator.
Odată stabilită importanța misiunii noastre de azi, să vedem și care sunt criteriile de care să ții cont atunci când te îmbraci pentru un interviu.
Stilul este cel business.
Ai nevoie de articole cât se poate de elegante, cu look profesional. Trebuie să inspiri putere și independență prin toți porii. Gândește-te la costume office, la deux pieces, la outfituri compuse din fuste și cămăși. Dacă apelezi la o rochie, trebuie să fie una cât se poate de rafinată.
Desigur, poți opta și pentru un stil smart casual, dacă interviul pe care îl dai nu presupune o poziție cu dress code. În cazul în care te angajezi ca stilist, de exemplu, este evident că va trebui să impresionezi cu simțul tău estetic. Dar chiar și în aceste condiții te sfătuim să eviți asocierile mult prea avangardiste și să păstrezi totuși un strop de eleganță.
Calitatea contează mai mult decât niciodată.
E musai ca la un interviu să îmbraci hainele tale cele mai bune. Vrei să îi arăți intervievatorului că ai un salariu bun și că vei reprezenta, prin urmare, o prezență atât de necesară firmei sale. Vorbim despre articole vestimentare croite perfect, care să se cambreze în mod ideal pe trupul tău. Acordă atenție sporită mai ales hainei tale: un palton face cât o mie de experiențe la job (glumim, dar cu un sâmbure de adevăr).
Îmbracă-te pentru jobul pe care îl vrei, nu pentru cel pe care îl ai.
Cu alte cuvinte, e musai să te informezi, dacă se poate dintr-o sursă implicată direct, care este dress code-ul companiei pentru care ai aplicat. În acest sens, poți întreba chiar departamentul de HR care te-a sunat pentru a te invita să purtați o discuție. Îi vei impresiona cu implicarea ta.
Accesoriile sunt extrem de importante.
La un interviu, accesorizarea e mai importantă ca orice. Un intervievator cu experiență va ști că bijuteriile, pantofii și geanta ta spun extrem de multe. Un ceas de valoare e must-have. Dacă optezi pentru brățări și coliere, limitează-te la piese din metale prețioase, dar subtile. Lasă acasă diamantele și nu purta perle decât dacă jobul presupune o componentă artistică importantă: nu vrei ca angajatorul tău să creadă că ești mai bogată decât el și că îți vei da demisia la prima dificultate. Pantofii trebuie să fie ori cu toc, dar nu stilettos, ori Oxford, balerini sau mocasini. Poartă sandale numai dacă te angajezi într-un domeniu în care trebuie să arăți posh și stylish și apelează doar la cele cu toc. Geanta trebuie să fie business!
Evită cele mai frecvente greșeli.
Nu purta fuste scurte sau lungi, nici rochii cu aceste croiuri. Singurii blugi acceptați, și aceia destul de greu, sunt cei negri skinny sau drepți, dar ferește-te de ei dacă postul presupune ținute business. Sub nicio formă nu apela la decolteuri sau imprimeuri wild: animal print-ul nu e permis decât pe o eșarfă de mătase înnodată la geantă, și numai dacă ții neapărat. Sunt interzise pielea, penele, paietele, plasticul, materialele lăcuite.
3 ținute care te vor trece cu magna cum laude de interviu
Aplicăm „reglementările” de mai sus în cele mai hot ținute cu putință” Descoperă-le în rândurile de mai jos!
Cămașă și fustă
Iată una dintre cele mai stilate și mai sigure ținute atunci când vine vorba despre un interviu! Marele avantaj al acestui compleu e că îți pune în evidență feminitatea, dar e un mix mai safe decât o rochie, de exemplu.
E musai să apelezi la o fustă cu o lungime cuminte. Până la genunchi e idealul, cu câțiva centimetri mai sus sau mai jos e acceptat. Nu depăși sub nicio formă jumătatea pulpei, în sens ascendent, sau jumătatea gambei, în sens descendent. Fusta poate avea format „creion”, dar la fel de victorioase se pot dovedi și articolele drepte sau ușor evazate.
Adaugă o cămașă! Dacă ai optat pentru o fustă cu imprimeu, cămașa trebuie să fie simplă, albă! Dacă nu, poți integra volane sau o fundă stylish, așa cum se întâmplă în cazul celei abordate de Kate Bosworth.
Îți prezentăm în rândurile de mai jos 4 bluze elegante de damă cu care vei primi 10 pe linie la interviu.
Bluza office decorată cu nasturi e colorată în tonuri de bleu, ideale pentru un interviu. Se știe că albastru este nuanța „intelectuală”, ceea ce înseamnă că te va ajuta să faci o impresie bună.
Cămașa cărămizie cu volănașe e la rândul ei o alegere wow. Tonurile calde sunt extrem de sofisticate, iar detaliul sub formă de volane îți va contura o apariție stylish, și totuși business.
Sursă foto: Dasha.ro
Poți apela și la imprimeuri la un interviu, mai ales dacă pe lista ta de competențe se află și „firea artistică”. Însă păstrează un fond deschis la culoare, precum albul, și optează pentru un print delicat, așa cum este cel floral.
Dungile sunt întotdeauna o idee bună! Optează acum pentru cele verticale, care alungesc. Apelează la nuanțe tari, dar saturate, pentru un plus de profesionalism.
- Sursă foto: Dasha.ro
Completează această ținută cu un sacou, dacă e mai răcoare afară, și un palton, dacă e frig. Mai ai nevoie de pantofi cu toc mic sau de mocasini.
Costum office
Peste 50% dintre femeile care merg la un interviu aleg un costum office, ceea ce face ca această opțiune să fie una sigură și problematică, totodată. Dacă te angajezi într-un loc ultra profi, cum este o bancă, poți opta pentru un power suit în tonuri neutre alături de pantofi cu toc,
Regulile se schimbă însă dacă dress code-ul viitorului tău loc de muncă nu e atât de „inchizitorial”. Cel mai probabil, persoana care îți ia interviul s-a săturat de costumele banale și vrea să vadă altceva,
Ceea ce îi vei și oferi, printr-un costum cu imprimeu. Crede-ne, e una dintre cele mai bune idei de ținute potrivite pentru interviu. Poți proceda asemenea lui Diane Kruger, optând pentru un print delicat cu flori, sau poți miza pe dungi.
O geantă într-una din culorile printului va fi alegerea genială. Pantofii trebuie să fie neapărat cât mai simpli. Dacă pantalonii costumului au lungimea 7/8, îți recomandăm kitten heels în tonuri neutre. Dacă sunt evazați, așa cum vedem la actriță, trebuie neapărat să acopere o mare parte din pantof.
Rochie
Departe de noi gândul de a te descuraja să porți rochie la interviu! Însă trebuie să ai mare grijă: e complet exclus tot ce ar putea fi îmbrăcat cu succes în club sau la piață, de exemplu.
Nouă ne place varianta de rochie cambrată, cu fundă. Această estetică inspirată de Gucci în ultima perioadă nu are nici măcar un punct negativ. Da, poți apela și la nuanțe puternice, atât timp cât acestea rămân însă pe partea sigură (roz, nu roșu, terracotta, nu portocaliu, kaki, nu verde, bleumarin, nu albastru).
O geantă și pantofi în tonuri neutre reprezintă completarea perfectă. Poți adopta și stilul propus în imaginea de mai jos dacă este în regulă să fii fashionable la viitorul tău job. Dacă estetica e mai strictă, nude-ul e cea mai bună idee.
Ce părere ai despre cele trei ținute pentru interviu pe care ți le-am propus? Abia așteptăm să aflăm care dintre ele e favorita ta!
Sursă foto principala: https://unsplash.com/photos/aqXcd12XrYY