Experta în nutriţie Cynthia Sass spune că o metodă simplă pentru o alimentație sănătoasă este aceea de a urma câteva reguli simple.
Fructele și legumele
Pe lângă creşterea aportului de vitamine, minerale, antioxidanţi şi fibre, consumul de fructe şi/sau legume de cinci ori pe zi reduce riscul unor boli și pot lua locul unor alimente mult mai bogate din punct de vedere caloric, ceea ce ajută la menţinerea unei greutăţi normale.
APA
Pe lângă faptul că menţine un nivel al hidratării sănătos, apa ar putea fi de ajutor în slăbit, scăzând apetitul şi crescând nivelul metabolismului.
CEREALE INTEGRALE
Este indicat consumul de cereale şi produse derivate din cereale integrale, în detrimentul celor foarte rafinate. Conţinutului mai mare de fibre ajută la tranzitul intestinal, menţine sentimentul de saţietate mai mult timp şi ajută la reglarea nivelului glicemiei şi al insulinei din sânge.
DULCIURILE
Renunţarea la dulciuri este poate unul dintre lucrurile cel mai greu de făcut când vine vorba despre a începe o dietă. Sfatul nutriţionistei americane este ca renunţarea să se facă treptat şi nici măcar nu trebuie să fie definitivă. Ele pot fi consumate în cantităţi foarte mici, pentru a satisface pofta şi a menţine un echilibru psihologic necesar urmării unui regim alimentar sănătos.

 
 

Urmărește-ne pe Google News