1 SOIA

Este un aliment foarte valoros, uşor digerabil şi energizant. Conţine de două ori mai multe proteine decât carnea, tot atâta lecitină cât gălbenuşul de ou, cazeină cât orice produs lactat şi este bogată în vitamine, fibre alimentare, săruri minerale şi uleiuri vegetale. Combinaţia dintre soia şi usturoi este una foarte reuşită. Dintre produsele de soia, cele mai apreciate sunt tofu şi laptele de soia. Tofu poate fi pus la marinat în sos de soia înainte de a fi consumat.

Propunerea noastră

Ingrediente: un praz, 70 g varză, 70 g morcovi, un ou, o linguriţă lapte, sare, piper, 150 g tofu, 3 linguriţe susan, o linguriţă ulei de soia, o lingură sos de soia.
Preparare: Legumele se taie mărunt. Oul se bate şi se amestecă cu laptele, apoi se condimentează. Tofu se taie felii. Se dă prin amestecul de ou şi lapte, apoi prin susan. Se prăjeşte 5 minute în uleiul încins. Se scoate din tigaie şi se pun legumele la călit, timp de 10 minute. Se toarnă deasupra sosul de soia. Se serveşte cu tofu.

2 OREZ

O porţie de orez de 30 g are numai 104 kcal, este uşor digerabilă şi menţine senzaţia de saţietate pentru mult timp. Cumpără orez brun sau orez basmati (este cel mai bun orez cu bobul lung) şi găteşte-l cât mai sănătos.

Propunerea noastră

Ingrediente: 150 g orez, 100 g piept de pui, o linguriţă de ulei, jumătate de legătură de pătrunjel, şofran.
Preparare: Orezul se fierbe şi se clăteşte sub jet de apă rece. Se pune în uleiul încins, se condimentează cu şofran şi se prăjeşte 3 minute. Pătrunjelul verde se taie mărunt şi se adaugă la orez după ce a fost luat de pe foc. Se consumă cu pieptul de pui fiert.

3 ARDEI IUTE

Iuţi ca focul, ardeii ajută la arderea kilogramele în plus, datorită capsaicinei pe care o conţin, stimulând metabolismul şi digestia. Sunt bogaţi în vitaminele A, B1, B2 şi C, dar trebuie consumaţi cu moderaţie. Dacă nu suporţi gustul prea iute, îl poţi ameliora, curăţând ardeiul de sâmburi. Consumă-l împreună cu mâncărurile de zi cu zi.

Propunerea noastră

Ingrediente: 50 g paste din cereale integrale, o roşie, un praz, 100 g ciuperci, un ardei iute, o linguriţă de ulei, sos de soia.
Preparare: Pastele se prepară conform indicaţiilor de pe ambalaj. Roşiile, prazul şi ciupercile se taie bucăţi. Ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se taie mărunt. Uleiul se încinge într-o tigaie. Se adaugă pastele şi se prăjesc. Se adaugă legumele şi ardeiul iute. Se stinge cu apă şi sos de soia, apoi se fierbe 5 minute. Se consumă cald.

4 CEAI VERDE

Ceaiul verde conţine polifenoli, substanţe care stimulează arderea grăsimilor şi împiedică depunerea acestora, de aceea este indicat în tratamentele de slăbire. Nu contează momentul în care alegi să bei ceai verde: dimineaţa, la amiază, seara – este binevenit în orice moment al zilei. Important e să bei 2-3 căni de ceai verde pe zi pentru a vedea efectele. Nu lăsa plicul de ceai mai mult 3-5 minute în ceaşcă, altfel acesta va prinde un gust amar.

5 GHIMBIR

Chiar dacă ghimbirul este o plantă mai puţin cunoscută la noi, acesta are calităţi incontestabile pentru organism şi este foarte eficient în curele de slăbire. Gustul său este uşor iute şi dă rezultate excelente în stimularea digestiei, inhibând acumularea de colesterol. Mai mult chiar, este un bun afrodisiac şi, prin urmare, nu doar că vei arăta mai bine, dar îţi vei îmbunătăţi şi viaţa sexuală.

Propunerea noastră

Ingrediente: 50 g paste integrale, jumătate de ardei gras, un morcov, 150 g carne de vită, ghimbir, o linguriţă de susan, piper.
Preparare: Pastele se prepară conform indicaţiilor de pe ambalaj. Legumele şi carnea se taie mărunt, ghimbirul se dă pe răzătoare. Se prăjeşte întâi carnea timp de câteva minute, apoi se adaugă legumele, ghimbirul şi puţină apă şi se lasă la călit. Se condimentează cu piper şi verdeaţă.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei

 
 

Urmărește-ne pe Google News