1. Ovăzul previne depresia. Lumina stimulează organismul să producă serotonina, un hormon al stării de bine. Dar, iarna, când zilele sunt mai scurte şi lumina soarelui mai rară, depresiile sunt tot mai des întâlnite. Totuşi, acestea pot fi prevenite cu ajutorul alimentelor bogate în carbohidraţi. Aceştia ţin la distanţă depresiile şi diminueaza si pofta de dulce.
Pentru fi sănătos, alege produsele care conţin carbohidraţi, precum cerealele integrale. Fulgii de ovăz sunt şi ei ideali în această periodă şi oferă organismului nutrienţii necesari. De asemenea, mai poţi consuma şi pâine integrală, orez brun sau fructe.
2. Usturoiul, bun împotriva gripelor şi a răcelilor. Este un aliment extrem de puternic, care protejează organismul de o serie de afecţiuni, printre care şi gripa şi răceala. Substanţa chimică activă din usturoi, alicina, stimulează producţia de celule albe care lupta împotriva infecţiilor.
De aceea, este recomandat să adaugi cât mai mult usturoi în preparate. Pe lângă usturoi, mai poţi consuma şi morcovi, iaurt sau stridii, care, la rândul lor, ţin la distanţă virusurile.
3. Dovleacul te scapă de kilogramele în plus. Este un aliment bogat în fibre, extrem de importante pentru sistemul digestiv. În plus, dovleacul are un conţinut caloric redus. De asemenea, conţine şi mult beta caroten, un antioxidant puternic care protejează organismul de numeroase afecţiuni, printre care se numără cancerul şi bolile de inimă.
Iarna, mai poţi consuma şi alte alimente pentru a ţine la distanţă kilogramele în plus: leguminoase, cereale integrale şi anghinarea.
4. Supa ameliorează stările gripale. Supa de pui e un remediu excelent în caz de gripa ori de răceală, deoarece curăţă sinusurile şi reduce inflamaţiile din nas şi din gat. Pentru efecte similare, poţi consuma ceai, cafea sau alte supe fierbinţi.
5. Nucile hidratează pielea. Lunile reci de iarnă vin la pachet şi cu aerul uscat, cauzat de vânturile puternice la exterior şi de centralele de încâlzire în interior. Aceşti factori usucă în exces pielea, care devine iritată şi lipsită de strălucire. De aceea, consumul de alimente bogate în acizi graşi omega 3 e esential pentru a asigura supleţea pielii în sezonul rece. Pe lângă nuci, extrem de bogate în acizi graşi omega 3, mai poţi consuma şi somon, seminţe de in, ulei de măsline sau ton.

 
 

Urmărește-ne pe Google News